Iskolai Sokszínűség Hete

Több mint száz iskola jelentkezett már az Iskolai Sokszínűség Hetére (2019. április 8-12.). Állami, egyházi és alapítványi iskolákból, Budapestről, vidéki városokból és kistelepülésekről is jelentkeztek a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) programjára pedagógusok, iskolapszichológusok, családsegítő és iskolai szociális munkás szakemberek.

ii-lmbtqi-forum-2018

2017-ben rendezett I. LMBTQI Fórum utáni nagy érdeklődésre való tekintettel, a Magyar LMBT Szövetség idén is megszervezte a magyarországi LMBTQI szervezetek, informális csoportok és az LMBTQI embereket megcélzó szolgáltatások országos találkozóját.

Szívesen dolgoznál egy LMBTQI emberek jogaiért küzdő civilszervezetnek? Jól tudsz szervezni és másokat motiválni? Szövetségünk részállású rendezvényszervezőt és önkéntes koordinátort keres.

EJHA konferencia, 2018. szeptember 23.

Az EJHA - emberi jogi nevelők hálózata 2018. szeptember 23-án tartotta első konferenciáját. Az izgalmas előadások és beszélgetések között helyet kapott a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport műhelye is, ami az iskolai környezetben előforduló előítéletesség megelőzésére, kezelésére fókuszált.

Európai Parlament

A magyar kormány szerint “minősített hazugságok gyűjteménye” a Sargentini-jelentés, és 108 oldalas cáfolatot tettek közzé. Megvizsgáltuk, az LMBTI embereket érintő megállapítások kapcsán kinek van igaza.

A Debreceni Egyetem főépülete (forrás: Wikipedia)

The banning of an LGBTQI roundtable in April 2016 by the University of Debrecen and its subsidiary amounted to discrimination based on sexual orientation and gender identity - decided the Equal Treatment Authority, and imposed a fine of 100.000 HUF on the University.