Iskolai Sokszínűség Hete

Több mint száz iskola jelentkezett már az Iskolai Sokszínűség Hetére (2019. április 8-12.). Állami, egyházi és alapítványi iskolákból, Budapestről, vidéki városokból és kistelepülésekről is jelentkeztek a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) programjára pedagógusok, iskolapszichológusok, családsegítő és iskolai szociális munkás szakemberek.

A Debreceni Egyetem főépülete (forrás: Wikipedia)

The banning of an LGBTQI roundtable in April 2016 by the University of Debrecen and its subsidiary amounted to discrimination based on sexual orientation and gender identity - decided the Equal Treatment Authority, and imposed a fine of 100.000 HUF on the University.

Gyerekek

A Gyermekjogi Civil Koalíció tagjai szerint az örökbefogadásról szóló döntések meghozatala során a gyermek legfőbb érdekét az szolgálja legjobban, ha a hatóságok nem diszkriminálnak az örökbefogadó szülők között szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk alapján.

Alkotmánybíróság

A vallás- és szólásszabadságot korlátozza, ezért alaptörvény-ellenes az azonos neműek közötti házasság és a nem házasságon alapuló család "propagálását" tiltó ásotthalmi rendeletet, ezért az Alkotmánybíróság megsemmisítette.

“Róla is szavazol” címmel kampányt indított a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezetek tömörítő ernyőszervezet, a Magyar LMBT Szövetség az október 2-i kvótanépszavazás kapcsán. A kampányban arra hívják fel a figyelmet, hogy a menekültek közül sokan szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt kénytelenek elhagyni hazájukat.

Tíz magyar civil szervezet továbbra is elhibázottnak tartja a strasbourgi bírójelöltek jelölésének módját, ezért arra kéri az Európa Tanácsot: utasítsa el a magyar listát.