Tagszervezeteink hírei

10 új önkéntessel gyarapodott a csapatunk! A pedofil törvény óta is működik a programunk!

Zavar, hogy tabutéma a melegség?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBT+ emberként! Legyél élő, pozitív példa interaktív
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
Vagy segíts, hogy meghívjanak minket egyetemekre, cégekhez, szülői közösségekbe!

2020 májusában lehetetlenítette el a Fidesz-KDNP a nem jogi elismerését Magyarországon. A Háttér Társaság a törvénymódosítás benyújtása óta küzd minden platformon az embertelen törvény ellen; 2022 novemberében  a Háttér Társaság két ügyfele is sikerrel járt.
Részletek a Háttér cikkében:

Hiszel az értelmes párbeszédek erejében? Van bátorságod megmutatni magad LMBT+ személyként? Akarsz segíteni a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek és gyermekeket nevelő szülőknek valamint munkavállalóknak az LMBT+ témával kapcsolatos tudásuk, felkészültségük bővítésében, tévhiteik, félelmeik oszlatásában?
Ha válaszod: igen, igen, igen, akkor várunk a Labrisz és Szimpozion Melegség és megismerés megújuló programjának önkéntescsapatába.
Jelentkezz 20 órás budapesti képzésünkre, amelyet október 7-9 között tartunk!

A Civil Faluban lesz mindig Szimpozion önkéntes a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2022. augusztus 10-15 között, 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Melegség megismerés program több foglalkozástartójával és a Meleg szemmel vblog több szereplőjével is! ;-)

Itt a nyár, és rég nem találkoztunk, úgyhogy kellemes hűsölésre, melegedésre (vagy ki mit szeretne) hívunk titeket a Margit sziget fái alá. Hagyományteremtő módon ismét együtt a Bp Bi-tangok & Barátaik és a Szimpozion, hogy valahol a Pride táján örüljünk a nyárnak, és jobban megismerjük egymást.

Gyertek, vonuljatok velünk! Jöhetsz barátokkal, vagy egyedül!
Gyere, ha LMBT+ vagy, gyere, ha LMBT+ barát/támogató ember vagy!
Gyere, ha ismersz bennünket élőben vagy online, gyere, ha szeretnél megismerni minket, gyere, ha jó társaságra vágysz, gyere, ha nincs kivel vonulnod! ;-)
Mi hozunk dekorációt: óriási zászlókat rúdon, szivárványos esernyőket, neked csak a lelkesedésedet kell hoznod, no meg némi ivóvizet! ;-)

A nap tervezett programja:
11.00-13.00 Köszöntők + az Imák Bobbyért c. amerikai film.
szünet
13.30-14.45 "A beteges istenkép gyógyítható, a homoszexualitás nem!" - műhelyfoglalkozás - Dr. Perintfalvi Rita, teológus, író, egyetemi oktató Grazi Egyetem, véleményformáló.
szünet
15.00-16.15 LMBT+ gyermekek zaklatása, bullying, beszélgetés - Németh Ádám , tanácsadó szakpszichológus.
Hogyan ismerhető fel, ha a gyermekünket zaklatják? Mik a jelek, és hogyan segíthetünk, ha ő nem beszél róla?
szünet

A Szimpozion Egyesület a Háttérrel közösen egy uniós pályázat keretében készített pedagógusoknak egy online, LMBT+ témájú ismereteket, igényeket felmérő kérdőívet.
 Emellett kerestünk tapasztalt, lehetőleg nem LMBT+ oktatókat, akik vállaltak egy 1 órás interjút a témában!
A kutatás eredményeit októberben tervezzük publikálni.

A Szimpozion Egyesület a Háttérrel közösen egy uniós pályázat keretében LMBT+ barát pedagógusokat keres.
Részletek itt.

Aki pedagógusként vagy még hallgatóként szeretne részt venni a csoport találkozóin, ötletelni, hozzászólni, véleményt, tanácsot adni, az kérjük, jelentkezzen az