Tagszervezeteink hírei

Fotó: Alicia Peres

KIVILÁGÍTOTTÁK BUDAPESTET AZ LMBTQ JOGOK VÉDELMÉBEN

Az All Out és a Budapest Pride kivilágították Budapestet, és azt üzenik: “Büszke LMBTQ emberek vagyunk. Létezünk, és harcolni fogunk a jogainkért!”

Budapest– 2021. június 24. Tegnap éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni: Az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár.

A 26. Budapest Pride Felvonulás ismét szabad keretek között, kordonoktól mentesen zajlik. A Felvonulás útvonala: Madách tér- Astoria - Kálvin tér - Fővám tér - Szabadság híd - Szent Gellért rakpart - Döbrentei tér - Tabán. Az alábbi pontok bármelyikén beléphettek, illetve távozhattok is.

Az idén harmadik alkalommal 1 hónapos 26. Budapest Pride Fesztivál záró eseményeként megvalósuló Budapest Pride Felvonulás szlogenjével - “Vedd vissza a jövőd!” - igyekszünk a társadalomban jelenlévő szorongásra és apátiára reagálni. Hiszünk abban, hogy az erre adott legjobb válasz a közösségi cselekvés és erre is buzdítunk mindenkit!

A felvonuláshoz csatlakozhat bárki, aki egyetért a Budapest Pride céljával és eszmeiségével, valamint minden helyzetben erőszakmentesen és békésen viselkedik.

Arra kérünk, hogy ne ülj fel semmilyen provokációnak, ha bármi ilyennel találkozol, szólj egy menetkísérőnek.

Szombaton, a 26. Budapest Pride Felvonuláson újra civil faluval várunk, melynek részeként közel 20 civil szervezetet és informális csoportot ismerhetsz meg!

Instagramon gyors felmérést készítettünk, mert kíváncsiak voltunk, honnan érkeztek majd a Felvonulásra. A mai napig már 75 településről jeleztétek, hogy csatlakoztok hozzánk július 24-én!

A Budapest Pride hatalmas tömegeket mozgat meg, ez már nyugodt szívvel kijelenthető. Évről-évre különféle csoportok, szervezetek csatlakoznak a Felvonuláshoz, vidéki városok LMBTQ csapatai, jogvédő szervezetek, egyesületek, vállalatok, pártok és egyéb civil csoportok. A folyamatosan bővülő listához idén eddig ők csatlakoztak:

Jelentjük, merch készleteink felfrissítve és feltöltve várják, hogy új tulajdonosaikhoz kerülhessenek! A legjobb helyen jársz, ha szivárványos holmira vágysz, és egy civil szervezet munkáját is támogatni szeretnéd vele! Az adománytárgyakból befolyt összeget teljes mértékben a Budapest Pride Fesztivál szervezési költségeire fordítjuk.