Tagszervezeteink hírei

Hiszel az értelmes párbeszédek erejében? Van bátorságod megmutatni magad LMBT+ személyként? Akarsz segíteni a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek és gyermekeket nevelő szülőknek valamint munkavállalóknak az LMBT+ témával kapcsolatos tudásuk, felkészültségük bővítésében, tévhiteik, félelmeik oszlatásában?
Ha válaszod: igen, igen, igen, akkor várunk a Labrisz és Szimpozion Melegség és megismerés megújuló programjának önkéntescsapatába.
Jelentkezz 20 órás budapesti képzésünkre, amelyet október 7-9 között tartunk!

Hello Everyone! It’s so good to see you all! Such a beautiful crowd of lesbians and allies! Thank you all for being here, being visible, being loud!

Szívesen dolgoznál jó ügyekért, és szereznél tapasztalatot Magyarország legnagyobb LMBTQI szervezeténél? Akkor jelentkezz hozzánk kommunikációs munkatársnak!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
kommunikációs munkatárs
feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

A Háttér Társaság pályázatot hirdet

egészségügyi projektmunkatárs

feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

A Magyar LMBT+ Medicina társasággal együttműködésben végrehajtott Sokszínű Egység: Az LMBTQI egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon című kutatási, képzési és tudatosságnövelő projektben az alábbi feladatok ellátása:

Starting September 15, Hungarian women seeking abortion will be obliged
to listen to the fetal heartbeat before they can access the procedure,
according to a new decree issued by Sándor Pintér, the Minister of Internal
of Viktor Orbán’s right-wing government.

This is a clear win for the far-right party, Mi Hazánk, who has long been
pushing for the tightening of existing abortion legislation, which states that
terminations can be carried out in the first 12 weeks of pregnancy on medical grounds or if the
pregnant woman is in severe crisis.

Az Európai Bizottság szeretné jobban megérteni az interszex személyek* társadalmi-gazdasági helyzetét, valamint az interszex személyeket befogadó jogi, orvosi és más szakterületi szabályozás és a jóllétük közötti összefüggéseket, és ehhez az Ön segítségét kéri!

Bízunk benne, hogy sikerül feltárni a felnőtté válással kapcsolatos élményeket, valamint többek között az egészségügyi rendszerben, az oktatásban, a munka világában és az időskor folyamán szerzett tapasztalatokat.

Amennyiben szeretne részt venni a kutatásban, két módon is megteheti ezt:

Óriási megtiszteltetés érte a kormány homofób és transzfób propaganda-népszavazását megbuktató civil szervezeteket: közös kampányukkal az egyik legrangosabb nemzetközi emberi jogi elismerés, a Václav Havel-díj döntősei közé jutottak.

Az elismerés a koalíciót alkotó civilek mellett annak a több mint 1,7 millió embernek is szól, akik az április 3-i kirekesztő népszavazáson érvénytelenül szavaztak és kiálltak a mindenki számára biztonságos és egyenlő Magyarország mellett.

A Budapest Pride Felvonulás hagyományosan beszédekkel, zenés performanszokkal zárul. Idén sem volt ez másképp, azonban a színpadhoz beszökött Budaházy Edda férje. A 42 fokban usánkát viselő férfi nagyban hadonászott a tabletjével, amin folyamatosan rögzítette ámokfutását, közben homofób szitokszavakkal becsmérelte a jelenlévőket. Amikor Molnár Áron, a noÁr mozgalom alapítója, odalépett hozzá, hogy kikísérje, a férfi megfogta a fenekét.

A 3. Európai Leszbikus* Konferencia több mint 40 ország aktivistáinak egyedülálló együttműködése nyomán valósul meg. A konferencia fontos lépés egy erős leszbikus* mozgalom régóta esedékes és szükséges kiépítésében Európában és Közép-Ázsiában.

A konferencia platformot kínál leszbikus közösségeink felhatalmazásához, vitát nyit a szükségletekről és küzdelmekről, a sikerekről és eredményekről, teret ad a leszbikus kultúrának és a leszbikus aktivizmus történetének, és mindezekkel együtt alapja lehet a leszbikus* mozgalom erősítésének.

✦✧✦✧✦✧✦

2022-ben negyedik alkalommal tudtuk egy hónaposra szervezni a fesztivált, idén 62 programmal, és újra rekordszámban, 35.000 résztvevővel vonultunk fel július 23-án. A fesztivál és a felvonulás teljes költsége 13.123.603,- forint volt, ennek részleteit alább találjátok.

A Budapest Pride Fesztivál egy hónapos rendezvénysorozata összesen 1.784.154,- forintba került, mely az alábbiak szerint oszlott meg: