Tagszervezeteink hírei

Gyertek, vonuljatok velünk! Jöhetsz barátokkal, vagy egyedül!
Gyere, ha LMBT+ vagy, gyere, ha LMBT+ barát/támogató ember vagy!
Gyere, ha ismersz bennünket élőben vagy online, gyere, ha szeretnél megismerni minket, gyere, ha jó társaságra vágysz, gyere, ha nincs kivel vonulnod!
Mi hozunk dekorációt: óriási zászlókat rúdon, szivárványos esernyőket, neked csak a lelkesedésedet kell hoznod, no meg némi ivóvizet!
Találkozzunk Budapesten a Podmaniczky utca Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésénél! Keresd a Szimpozion feliratot!

Az országos családi találkozó 2024.06.15. 10.00-17.00
Szakemberek tapasztalatai LMBT+ ügyfeleikkel

Gyere el te is az LMBT+ családi napra és hívd el a szüleidet, rokonaidat is a Bálint Házba!​
A Szimpozion és a Támogató Szülők Közössége közös szervezése az "Itt vagyunk és itt leszünk!" Közös Értékeink Program CERV-P-2023-0456 támogatásával.

Az országos családi találkozó programja 2024
Szakemberek tapasztalatai LMBT+ ügyfeleikkel

09.30-10.00 érkezés, regisztráció
10.00-11.20 Előadások a nagyteremben I.
10.00-10.30 köszöntő,  ráhangolódás
10.30-11.20 Dr Bordás Noémi urológus
Témája: Transznemű emberek és a nemi megerősítő műtétek.
11.20 -11.50 kávészünet
11.50-13.30 Előadások a nagyteremben II.
11.50-12.40 Perintfalvi Rita, teológus, író, egyetemi kutató, Grazi Egyetem, véleményformáló. Témája: Kereszt és szabadulás. LMBT-emberek történetei az egyházban.

Gondolj a kedvenc számodra! Valamelyik zenés kamion lejátszási listáján valószínűleg fent van! Innentől már csak pár dologra kell figyelned – a szervezők kéréseire, a házirendre, és még a rendszeres hidratálásra. Azt raktározd el mélyen viszont, hogy a kedvenc  üvegkulacsodat otthon kell hagynod, nem jöhet veled – csak műanyag palackot engedünk be a felvonulásra.

Minden, de tényleg minden, amit érdemes és fontos tudni, az itt van. Készüljetek fel a 29. Budapest Pride Felvonulásra!

Általános információk:

Megvan az időpont, megvan a helyszín: Budapest csodás belvárosa, és a Városliget puha gyepe is vár minket idén!

A Budapest Pride szervezőinek legfőbb célja, hogy az eseményeink mindenki számára biztonságosak legyenek és kellemes kikapcsolódást nyújtsanak. A felvonulás az egyik legnyitottabb, legbefogadóbb esemény az országban, ahol mindenki önmaga lehet, biztonságban, nyugodt körülmények között. Ehhez azonban az együttműködésetekre is szükség van.

Ma este, június 7-én az Akvárium Klub Nagy Halljában, a hazai kulturális élet szereplőivel és az LMBTQ-közösség aktív képviselőivel karöltve, hivatalos megnyitó keretében beindítottuk a 29. Budapest Pride Közösségi Fesztivált. A fesztivál szlogene változatlanul “Vedd vissza a jövőd!”, mely rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra adható válaszokra.

A Gyermekjogi Civil Koalíció közös nyilatkozata, amelyet a Háttér Társaság mint tagszervezet aláírt, és most változatlanul tesszük közzé a honlapunkon.

Meghallgatást tartott ma az Európai Bíróság a transz emberek jogi elismerésével kapcsolatban kezdeményezett előzetes döntéshozatali eljárásban.

Idén is izgalmas programokkal készülünk a Pride hónapra, mely során 12 különféle eseménnyel várjuk az érdeklődőket. A rendezvényeink között szerepelnek filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések és közösségi találkozók, melyek mind az LMBTQ+ közösség támogatását és láthatóságát erősítik. Célunk, hogy mindenki számára nyitott és befogadó teret biztosítsunk, ahol szabadon lehet ünnepelni a sokszínűséget. Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne csatlakozni az ünnepléshez és a közösségi élményekhez!