Tagszervezeteink hírei

A Labrisz Leszbikus Egyesület irodavezető munkatársat keres

azonnali kezdéssel, a következő paraméterekkel:

Követelmények:

● PR, marketing, kommunikáció, projektvezetés és/vagy kisebb csapatok vezetése terén szerzett, releváns tapasztalat

● Projekt, pénzügyi és szervezeti működéshez kapcsolódó adminisztrációban szerzett releváns tapasztalat

● Aktív kommunikációképesség angol nyelven szóban és írásban

Előny:

● LMBTQ aktivizmus ismerete, a Labrisz Egyesület tevékenységeinek ismerete, aktivista tapasztalat

A Magyar Nemzet 2020. október 12-i számában Németh György szociológus-közgazdász „a Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez” hasonlította. A Labrisz a Helsinki Bizottság segítségével pert indított; a bíróság mai ítélete pedig a jó hírnév megsértése miatt bocsánatkérésre és egymilliós sérelemdíj megfizetésére kötelezte a lapot kiadó Mediaworks Hungaryt.

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban? Tenni szeretnél a fiatalokért és a kormány homofóbiája ellen?

Gyere, és mutasd meg magad LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai és felnőtt foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!

Vagy önkéntesként segíts, hogy meghívjanak minket egyetemekre, cégekhez, szülői közösségekbe!

(Budapest, 2021. szeptember 15.) – A TIME beválasztotta Rédai Dorottyát 2021-ben a világ 100 legbefolyásosabb emberének éves listájára. Az elismerést Rédai Dorottya azért kapta, mert vezető szerepet játszott a Meseország mindenkié c. 2020-ban megjelent mesekönyv megjelentetésében és hazai és nemzetközi sikeressé tételében. A 18-adik éve megjelenő lista a világ legbefolyásosabb személyeinek innovatív munkáját, teljesítményét és hatását ismeri el.

A Meseország mindenkié számos európai könyvkiadó érdeklődését felkeltette. Az alábbi fordítások már biztosan megjelennek a következő egy évben. Tárgyalások folynak további könyvkiadókkal is, a megjelenésekről hírt adunk!

Angolul: Fairytales are for Everyone  kiadó: Harper Collins

Svédül: Sagolandet är för alla – kiadó: Trinambai

Hollandul: Wonderland is voor iedereen – kiadó: Max@Media BV

Lengyelül: Bajki dla każdej osoby – kiadó: Krytyka Polityczna

Hiába tüntettek ezrek, írta alá a petíciót több mint 100 000 ember, az Országgyűlést nem érdekli a magyarok véleménye. Megszavazta az országgyűlés a propagandatörvényt, ezzel betiltva az LMBTQI témájú oktatási programokat, termékeket, reklámokat a 18 éven aluliak számára.

A szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozná a Fidesz egy új, az orosz propagandatörvényre hasonlító javaslattal, amivel betiltaná az iskolai LMBTQI témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat. A magyar LMBTQI emberek 42%-a gondolt már az öngyilkosságra, és 30%-uk meg is kísérelte azt. Az új törvényjavaslat tovább mérgezné a közvéleményt.

A második aranykor

romantikus leszbikus oktatóvideó-sorozat magyar nyelven, angol felirattal

6 x 12-15 perc

Alapos és informatív cikk született a glamour.hu-n a Melegség és megismerés program történetéről, céljairól, tapasztalatairól és aktuális helyzetéről Mihucza Niki és Zahorján Ivett tollából, Rédai Dóri és Sztraka Andi programkoordinátorok beszámolója alapján:

1. Mesés óratervek! Felhívás foglalkozástervek, óravázlatok készítésére

Reméljük, sokan használják a Meseország mindenkié című könyv meséihez tartozó foglalkozásterveket! http://ejha-halozat.hu/index.php/2020/09/25/foglalkozastervek-meseorszag-mindenkie