Háttér Társaság

Levelezési cím:
1136 Budapest, Balzac u. 8-10. fszt. 1.
Telefon:
Alapítás éve:
1995

Háttér TársaságA Háttér Társaság Magyarország legrégibb jelenleg is működő LMBTQI szervezete, célja a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmének felhívása az LMBTQI emberek problémáira; az őket segítő szolgáltatások működtetése; az LMBTQI emberek társadalmi helyzetének, szükségleteinek megismerése; ezen szempontok érvényesítése a közszolgáltatásokban; az LMBTQI emberek jogainak védelme, hátrányos megkülönböztetésük elleni fellépés; jólétük, egészségtudatosságuk növelése; az LMBTQI közösségek önszerveződésének támogatása, kultúrájuk ápolása, megismertetése. A közhasznú egyesület tevékenysége öt program köré szerveződik, ezek az Információs és Lelkisegély Szolgálat, Személyes Segítő Szolgálat, a Jogsegély Szolgálat, a HIV AIDS Megelőzési Program, valamint az Archívum és Könyvtár. Az egyesület emellett kutatásokat végez, képzéseket tart, közösségfejlesztési tevékenységeket folytat és részt vesz az LMBT Történeti Hónap szervezésében.