Hírek: Munkahely

Európai Parlament

A magyar kormány szerint “minősített hazugságok gyűjteménye” a Sargentini-jelentés, és 108 oldalas cáfolatot tettek közzé. Megvizsgáltuk, az LMBTI embereket érintő megállapítások kapcsán kinek van igaza.

ENSZ Emberi Jogi Bizottság

Hazai LMBTQI szervezetek Szövetségünk koordinálásával jelentést készítettek a magyar LMBTQI helyzetről az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának.

Kseniya Kirichenko, az ILGA képviselőjének felszólalása az ENSZ-ben, 2017. június 9.

2017. június 9-én az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa a nők magyarországi helyzetével foglalkozó jelentést tárgyalt. A vitában az ILGA révén Szövetségünk is részt vett.

Árnyékjelentést készített Magyarország második ENSZ egyetemes időszakos felülvizsgálata keretében öt Magyarországi LMBTQI szervezet. A munkát a Magyar LMBT Szövetség koordinálta.

Első alkalommal rendezett magas szintű konferenciát az LMBTI embereket érő hátrányos megkülönböztetésről az Európai Unió Tanácsa. A konferencián a magyar kormány képviselői mellett egyesületünk munkatársa is részt vett.

Több mint 100 ország 400 civil szervezete sürgeti arra az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát, hogy határozottabb lépésekkel folytassa az LMBT emberekért folytatott munkáját és fogadjon el egy második LMBT-jogokkal foglalkozó határozatot. A Magyar LMBT Szövetség és több tagszervezete is csatlakozott a nyilatkozathoz.