Hírek

Március 23-án és 24-én tartottuk az V. LMBTQIA+ Fórumot a CEU-n. A hétvégén számos olyan beszélgetésen és workshopon vehettek részt az érdeklődők, melyek a közösségünket érintő kérdéseket, problémákat, ügyeket járták körül. Az évente visszatérő konferencia lehetőséget biztosít a találkozásra, a közös gondolkodásra, a stratégiatervezésre és az ismeretterjesztésre is.

 

Idén is megnyitja kapuit az LMBTQIA+ Fórum

Idén ötödik alkalommal, március 23-án és 24-én várjuk a hazai LMBTQIA+ közösség tagjait, partnereinket és barátainkat az LMBTQIA+ Fórumra. Az esemény célja idén is, hogy platformot biztosítson a hazai aktivistáknak, civileknek, hogy a közösségünket érintő legfontosabb, legégetőbb kérdésekkel, problémákkal kapcsolatban beszélgessünk, közösen ötleteljünk, szükség esetén pedig stratégiákat dolgozhassunk ki a minket érintő ügyekben.

Az idei fórumon többek között a következő témákkal találkozhatsz:

Közös nyilatkozat a gyermek legfőbb érdekéről a KEH 2787/6/2023. számú elnöki kegyelmi határozattal összefüggésben

A Gyermekjogi Civil Koalíció közös nyilatkozata, amelyet a Magyar LMBT Szövetség mint tagszervezet aláírt, és most változatlanul tesszük közzé a honlapunkon. 

Partiscum Egyesület

Ma van az emberi jogok világnapja

Az emberi jogok világnapját minden év december 10-én ünneplik, mely egyben megemlékezés az ENSZ emberi jogok egyetemes nyilatkozatára. A nyilatkozat 30 olyan elidegeníthetetlen és sérthetetlen emberi jogot foglal magába, melyet minden aláírt országnak saját törvénykezése során tiszteletben kell tartania, azoknak más törvények, törvénymódosítások és jogszabályok nem mondhatnak ellent.

Projekt asszisztenst keresünk

A Magyar LMBT Szövetség pályázatot hirdet projekt asszisztens feladatkör betöltésére.

Feladatkör: