Erőforrások: Munkahely

Az LMBTQI emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetését bemutató kutatási jelentés munkáltatóknak szóló ajánlásokkal, jó gyakorlatok leírásával

HBLF

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 2010-ben kiadott rövid kiadványa, amely az LMBT emberekkel munkahelyi jelenlétével kapcsolatos jogszabályi környezettel, kutatási adatokkal, jó gyakorlatokkal ismerteti meg a vállalati vezetőket.

A sokszínűség és a hátrányos megkülönböztetéstől való mentesség ellen elkötelezett vállalatok, szervezetek kezdeményezése.

A Háttér Társaság internetes bejelentő felületének célja, hogy megkönnyítse az LMBTQI embereket érő jogsértések dokumentálását és az áldozatok hozzáférést a szakszerű ingyenes jogi segítséghez.

A Háttér Jogsegélszolgálat elsősosorban a szexuális irányultság vagy nemi identitás miatti hátrányos megkülönböztetés, zaklatás vagy bántalmazás áldozatai számára nyújt ingyenes jogi segítséget (beadványszerkesztést, jogi képviseletet). A jogsegélyszolgálat emellett tájékoztatást ad minden olyan ügyben, ahol a kérelmező szexuális irányultságának vagy nemi identitásának jelentősége lehet.