Tagszervezeteink hírei

Hungarian victim support organizations PATENT Association and NANE Women’s Rights Association were concerned and outraged to learn that on Monday, directly after Mothers’ Day, KDNP issued a political statement calling for the rejection of the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women

Az áldozatsegítéssel foglalkozó magyar nőszervezetek, a Patent Egyesület és a

A koronavírus miatt fennálló rendkívüli helyzet alatt:
- cset-ügyeletet vezetünk be szombatonként 16-18 és hétfőnként 10-12 óra között a Facebookon, írásos jogi segítség-kérések számára,
- jogsegély-vonalunk (0670/2202505) a szokásos szerdai 16-18 és csütörtöki 10-12 időszakokon felül péntekenként 12-14 óra között is elérhető.

Az Országgyűlés 2019. december 17. napján fogadta el a 2019. évi CXXVII. törvényt, amely szerint a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtása 2020. március 1. napjától a korábbiaktól eltérő módon fog történni. A változtatások szerint a kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása átkerült a gyámhatóságoktól a bíróságok hatáskörébe, és az önkéntes végrehajtás meghiúsulása esetén rendőrségi közreműködés is igénybe vehető.

November 23.-án szombaton, az idei

Észhez tért a spanyol legfelsőbb bíróság, és 15 évre ítélte a magukat “Farkasfalkának” nevező öt férfit, akik 2016-ban a pamplonai bikafuttatáson csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves nőt.

A PATENT Egyesület Kapcsolódj be! című projektje keretén belül az elmúlt két évben közel 1000 fiatalnak tartott iskolai felvilágosító foglalkozást. Az iskolás fiatalok közül egy lelkes csapat egy hosszabb képzésen is részt vett, amelynek folyamán maguk is létrehoztak cikkeket és videókat, amikben az általuk fontosnak tartott témákról a saját szavaikkal beszélnek.

Miért indult el ez a projekt?
Mi a célja?
Miről szól az alap iskolai foglalkozás és mit ajánlunk a tanároknak?
Hogyan lehet foglalkozást rendelni?

Válaszok és további részletek a http://turnmeon.hu/a-projektrol oldalon.

A PATENT Egyesület részt vett egy regionális projektben (VICATIS), amely az Európai Áldozatvédelmi irányelv átültetését és gyakorlati megvalósulását vizsgálta a négy résztvevő országban: Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovéniában.