Tagszervezeteink hírei

Január

A 16 akciónap 2016-os nyitóeseményén mondtam egy beszédet. Amikor az ideire készültem, alig bírtam összekaparni rá a motivációt, hogy leüljek megírni – mert akkor már elmondtam, amit akartam, ami a helyzet, ami a baj, és tudtam, hogy most is épp ugyanazt ismételhetném el. És ugyanazt, amit az aktivista- és szakértő-társak az elmúlt évtizedekben már több százszor elmondtak.

Nem mindenkinek van ideje figyelni a médiát, követni a rengeteg történést, Facebook-oldalak hírfolyamát, és kiszűrni az információ-rengetegből az adott, őt érdeklő témákban fontos híreket. A nőjogi hírszüret segítségével akit érdekel, hogy mi megy mostanában a nők elleni erőszakhoz és a szexizmushoz, a nők társadalmi elnyomásához kapcsolódó témákban, könnyen megtalálhatja a lényeget honlapunkon.

Nők és gyerekek elleni erőszak

As we learned from the news – since of course, no advance notification was given by the government – on the 22nd of October 2020, Hungary, the United States, Brazil, Egypt, Indonesia, and Uganda have formed an anti-abortion coalition. The so-called Geneva “Consensus” Declaration was signed by a further 26 states, the majority of which are oppressive, authoritarian regimes.

Nők és gyerekek ellen elkövetett erőszak

Nők és gyerekek elleni erőszak

Nők elleni erőszak

Kedves ügyfelek és érintettek,

A karantén-helyzet alatt bevezetett pénteki plusz-ügyelet a jogsegély-vonalon a különleges állapot végével megszűnik, de a szokásos szerdai 16:00-18:00 és csütörtöki 10:00-12:00 idősávokban továbbra is elérhetitek jogászainkat a 0670/2202505-ös telefonszámon.

A PATENT Egyesület rendszeresen részt vesz az Igazságügyi Minisztérium nőjogi és gyermekjogi munkacsoportjainak ülésein.