Tagszervezeteink hírei

Január

A 16 akciónap 2016-os nyitóeseményén mondtam egy beszédet. Amikor az ideire készültem, alig bírtam összekaparni rá a motivációt, hogy leüljek megírni – mert akkor már elmondtam, amit akartam, ami a helyzet, ami a baj, és tudtam, hogy most is épp ugyanazt ismételhetném el. És ugyanazt, amit az aktivista- és szakértő-társak az elmúlt évtizedekben már több százszor elmondtak.

Nem mindenkinek van ideje figyelni a médiát, követni a rengeteg történést, Facebook-oldalak hírfolyamát, és kiszűrni az információ-rengetegből az adott, őt érdeklő témákban fontos híreket. A nőjogi hírszüret segítségével akit érdekel, hogy mi megy mostanában a nők elleni erőszakhoz és a szexizmushoz, a nők társadalmi elnyomásához kapcsolódó témákban, könnyen megtalálhatja a lényeget honlapunkon.

Nők és gyerekek elleni erőszak

As we learned from the news – since of course, no advance notification was given by the government – on the 22nd of October 2020, Hungary, the United States, Brazil, Egypt, Indonesia, and Uganda have formed an anti-abortion coalition. The so-called Geneva “Consensus” Declaration was signed by a further 26 states, the majority of which are oppressive, authoritarian regimes.

Nők és gyerekek ellen elkövetett erőszak

Nők és gyerekek elleni erőszak

Nők és gyerekek elleni erőszak

Nők elleni erőszak

Kedves ügyfelek és érintettek,

A karantén-helyzet alatt bevezetett pénteki plusz-ügyelet a jogsegély-vonalon a különleges állapot végével megszűnik, de a szokásos szerdai 16:00-18:00 és csütörtöki 10:00-12:00 idősávokban továbbra is elérhetitek jogászainkat a 0670/2202505-ös telefonszámon.

A PATENT Egyesület rendszeresen részt vesz az Igazságügyi Minisztérium nőjogi és gyermekjogi munkacsoportjainak ülésein.