Tagszervezeteink hírei

A Szimpozion Egyesület eredményei az Itt vagyunk! Az LMBTQI emberek magyarországi társadalmi elfogadásának növelése közösségi megerősítés és szemléletformálás útján c. projektben

Szombaton startol a 8. LMBT Történeti Hónap. Az idei február csaknem minden napján tanulhatunk valami újat a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek életéről, örömeiről és bánatairól az ókortól napjainkig. Idén Budapest mellett Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten és Székesfehérváron is lesznek programok.
A részletes program az lmbttortenetihonap.hu honlapon érhető el.

Szükségünk van Rátok!

Jelentkezz,  ha segítenél  2020. februárjában a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű programsorozat megvalósításban, és szívesen csatlakozol lelkes önkéntes csapatunkhoz!

Várunk téged:

A Szimpozion Egyesület beszélgetős estjei már évek óta jelentenek garanciát a tartalmas kikapcsolódásra az LMBTQ emberek és az érdeklődő szövetségesek számára. A legutóbbi alkalommal, november 30-án a szokás szerint zsúfolásig megtelt teremben egyenesen egy tündérmese elevenedett meg. Virág Zsolt klubvezető vendégei ezúttal egy örökbefogadott gyermeket nevelő meleg pár voltak. Marci és Ádám élete az elhangzottak alapján olyan szerencsésen alakult, hogy szinte burokban élnek – azonban, mint kiderült, tudatá

Mit tegyek, ha meleg a kliensem, diákom?
Hogy segíthetek, ha hozzám fordul segítségért?
Mit tehetek, ha bullying-ot, zaklatást tapasztalok iskolában, munkahelyen vagy más közösségi térben?
A képzés célcsoportja
Várunk minden olyan (leendő) pedagógust (gyermekvédelmi szakembert, osztályfőnököt, igazgatót, iskolai fejlesztő pedagógust, pszichológust, orvost, védőnőt, szociális szakembert), aki többet szeretne tudni egy sokáig tabunak nyilvánított témáról.

Tréning időpontok legközelebb 2020 tavaszán várhatóak.

Köszönjük az 1%-ra felajánlott  488.031 forintot, amit nekünk, a Szimpozion Egyesületnek szántatok!
Az összeget az "Itt vagyunk" pályázat önrészére, Meleg szemmel vblog készítésére, iskolai szakemberek képzésére és a működési költségeinkre fogjuk fordítani.
Videóink a témában:

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged,
ha tenni akarsz a homofóbia ellen,
ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad,

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2019. augusztus 11-én, vasárnap 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Melegség megismerés program több foglalkozástartójával is! ;-)
Fotózkodhattok a LEGO szivárvány szívvel, aminek netes megvásárlásával támogatjátok 10 US dollárral az iskolai programunkat!

Itt láthatjátok a fotógalériánkat! ;-)

Ha nincs társaságod, és nem szeretnél egyedül vonulni, gyere velünk!
Ha fiatalok közé  vágysz, gyere velünk!
HA szeretnél segíteni, láthatóvá tenni az LMBTQ+ közösségünket, gyere velünk! ;-)

Találkozzunk 15.15-kor a Kossuth téren a Civil Falunál, ami az Alkotmány utca felől lesz, a Szimpozion molinónál!

Aki vállalja, hogy velünk vonul, Szimpozion pólót kap ajándékba! ;-) Ezt az igényedet, kérlek jelezd péntek 18 óráig!
Írjatok, egyeztessünk!
Elérhető méretek: néhány M-es, L, XL, és XXL.