Tagszervezeteink hírei

Mit tegyek, ha meleg a kliensem, diákom?
Hogy segíthetek, ha hozzám fordul segítségért?
Mit tehetek, ha bullying-ot, zaklatást tapasztalok iskolában, munkahelyen vagy más közösségi térben?
A képzés célcsoportja
Várunk minden olyan (leendő) pedagógust (gyermekvédelmi szakembert, osztályfőnököt, igazgatót, iskolai fejlesztő pedagógust, pszichológust, orvost, védőnőt, szociális szakembert), aki többet szeretne tudni egy sokáig tabunak nyilvánított témáról.

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged,
ha tenni akarsz a homofóbia ellen,
ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad,

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2019. augusztus 11-én, vasárnap 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Melegség megismerés program több foglalkozástartójával is! ;-)
Fotózkodhattok a LEGO szivárvány szívvel, aminek netes megvásárlásával támogatjátok 10 US dollárral az iskolai programunkat!

Itt láthatjátok a fotógalériánkat! ;-)

Ha nincs társaságod, és nem szeretnél egyedül vonulni, gyere velünk!
Ha fiatalok közé  vágysz, gyere velünk!
HA szeretnél segíteni, láthatóvá tenni az LMBTQ+ közösségünket, gyere velünk! ;-)

Találkozzunk 15.15-kor a Kossuth téren a Civil Falunál, ami az Alkotmány utca felől lesz, a Szimpozion molinónál!

Aki vállalja, hogy velünk vonul, Szimpozion pólót kap ajándékba! ;-) Ezt az igényedet, kérlek jelezd péntek 18 óráig!
Írjatok, egyeztessünk!
Elérhető méretek: néhány M-es, L, XL, és XXL.

Közös adományozó akció a

A regisztrációhoz kötött filmvetítésen három, a könyvben is feldolgozott szituáció megfilmesített verzióját tervezték bemutatni. Sztraka Andrea, a Labrisz aktivistájának beszámolója alapján ekkor jelent meg a helyszínen 8-10 személy (köztük Budaházy Edda és Budaházy György) egy molinóval amelyre a „Tiltsák ki az LMBT propagandát az iskolákból” felirat volt felfestve.

A december 8-ai Szimpozion Klubest folyamán számos adomány érkezett. Az összegyűlt ruhákat a Máltai Szeretetszolgálatnak vittük el, a gyermekjátékokat pedig a Budai Bridzsklub közvetítésével a fóti gyerekváros lakóinak továbbítottuk. Az összegyűlt készpénzt a Meleg szemmel videók forgatására fordítjuk. Köszönjük szépen az adományaitokat, jövőre újra gyűjtünk majd!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánunk!

A Szimpozion Egyesület a Melegség és megismerés program trénereivel egynapos képzést hirdet tanároknak, oktatóknak, pszichológusoknak és segítő szakembereknek. A téma: Mit kezdjek, ha a diákom/kliensem meleg, azaz  LMBT ember?
Reklámvideónk erről itt található.

Transzneműek, transzvesztiták, melegek, leszbikusok, biszexuálisok élettörténetét ismerheted meg, többek között Miss Mandarin, Lady Dömper, aktivisták és további LMBT+ emberek sztoriját, ha megrendeled tőlünk a Szabó Rita által összeállított, a Garbo kiadónál 2018 júniusában megjelent riportkönyvet!
Írj az