Tagszervezeteink hírei

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged,
ha tenni akarsz a homofóbia ellen,
ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad,

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2019. augusztus 11-én, vasárnap 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Melegség megismerés program több foglalkozástartójával is! ;-)
Fotózkodhattok a LEGO szivárvány szívvel, aminek netes megvásárlásával támogatjátok 10 US dollárral az iskolai programunkat!

Itt láthatjátok a fotógalériánkat! ;-)

Ha nincs társaságod, és nem szeretnél egyedül vonulni, gyere velünk!
Ha fiatalok közé  vágysz, gyere velünk!
HA szeretnél segíteni, láthatóvá tenni az LMBTQ+ közösségünket, gyere velünk! ;-)

Találkozzunk 15.15-kor a Kossuth téren a Civil Falunál, ami az Alkotmány utca felől lesz, a Szimpozion molinónál!

Aki vállalja, hogy velünk vonul, Szimpozion pólót kap ajándékba! ;-) Ezt az igényedet, kérlek jelezd péntek 18 óráig!
Írjatok, egyeztessünk!
Elérhető méretek: néhány M-es, L, XL, és XXL.

Közös adományozó akció a

A regisztrációhoz kötött filmvetítésen három, a könyvben is feldolgozott szituáció megfilmesített verzióját tervezték bemutatni. Sztraka Andrea, a Labrisz aktivistájának beszámolója alapján ekkor jelent meg a helyszínen 8-10 személy (köztük Budaházy Edda és Budaházy György) egy molinóval amelyre a „Tiltsák ki az LMBT propagandát az iskolákból” felirat volt felfestve.

Mit tegyek, ha meleg a kliensem, diákom?
Hogy segíthetek, ha hozzám fordul segítségért?
Mit tehetek, ha bullyingot, zaklatást tapasztalok iskolában, munkahelyen vagy más közösségi térben?
A képzés célcsoportja
Várunk minden olyan (leendő) pedagógust (gyermekvédelmi szakembert, osztályfőnököt, igazgatót, iskolai fejlesztő pedagógust, pszichológust, orvost, védőnőt, szociális szakembert), aki többet szeretne tudni egy sokáig tabunak nyilvánított témáról.

A december 8-ai Szimpozion Klubest folyamán számos adomány érkezett. Az összegyűlt ruhákat a Máltai Szeretetszolgálatnak vittük el, a gyermekjátékokat pedig a Budai Bridzsklub közvetítésével a fóti gyerekváros lakóinak továbbítottuk. Az összegyűlt készpénzt a Meleg szemmel videók forgatására fordítjuk. Köszönjük szépen az adományaitokat, jövőre újra gyűjtünk majd!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánunk!

A Szimpozion Egyesület a Melegség és megismerés program trénereivel egynapos képzést hirdet tanároknak, oktatóknak, pszichológusoknak és segítő szakembereknek. A téma: Mit kezdjek, ha a diákom/kliensem meleg, azaz  LMBT ember?
Reklámvideónk erről itt található.

Transzneműek, transzvesztiták, melegek, leszbikusok, biszexuálisok élettörténetét ismerheted meg, többek között Miss Mandarin, Lady Dömper, aktivisták és további LMBT+ emberek sztoriját, ha megrendeled tőlünk a Szabó Rita által összeállított, a Garbo kiadónál 2018 júniusában megjelent riportkönyvet!
Írj az