Tagszervezeteink hírei

Az idei LIFT-díjat egy olyan leszbikus kapja, aki aktívan részt vett a hazai leszbikus aktivizmus elindításában.

Az alábbiakban Gordon Agáta üzenetét olvashatják Gobbi Hildától, akit a megnyitón Egyed Brigitta személyesített meg.

Gobbi üzen
A 12. LIFT Fesztivál megnyitója, 2018. október 24.

Október 26-28. között rendezzük meg a 12. LIFT Fesztivált a Bálint Házban, a Közkincs Könyvárban és a BARhole Music-ban. Íme a program.

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban? Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen? Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként! A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged, ha tenni akarsz a homofóbia ellen, ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad, vagy segítenél a háttérből a program szervezésével!

Kedves Alkotónők!

A Labrisz Leszbikus Egyesület 2018. október 26-28. között rendezi meg a 12. LIFT Fesztivált, „Van, ami összeköt!” szlogennel. Hagyományainkhoz híven idén is pályázatot hirdetünk irodalmi alkotásokra. A fenti hívómondat nyomán várjuk írásaitokat/fordításaitokat, vers vagy rövidpróza műfajokban.
A zsűri (Borda Réka, Borgos Anna. Ferencz Mónika) által legjobbnak ítélt pályaműveket a fesztivál keretében felolvassuk, és honlapunkon is közzétesszük, szerzőik kisebb ajándékban részesülnek.

Az Atlasz Sportegyesület és a Labrisz Egyesület szervezésében elindítjuk a rendszeres csajfocit LMBTQ+ nőknek.  Gyere, ha szereted a focit, szeretnél közösségben lenni, jól érezni magad, fejleszteni a technikádat, vagy megtanítani kedvenc cseleidet másoknak is!

Hetente egyszer, csütörtökönként jövünk össze, 19-20 óráig, hogy együtt rúgjuk a bőrt. Míg tart a jó idő, addig szabadtéren focizunk, ősszel pedig teremben folytatjuk tovább. A nyári alkalmak a Futball Arénában lesznek, ott vesszük birtokba az egyik műfüves pályát. (http://www.futballarena.hu/)

A Labrisz kiadásában megjelent legújabb kiadványunk, a Még mindig tabu? LMBT személyek az iskolában című oktatási segédanyag.
Szerzők: Rédai Dorottya, Kövesi Györgyi
Szakmai lektor: Lőrincz Noémi
Illusztráció: Szűcs Edit
A kiadvány letölthető innen. Iskolai programunkról bővebben itt olvashatsz.

Alig egy hónap múlva, a könyvhétre jelenik meg Mezei Márk Utolsó szombat című regénye. Az elsőkötetes szerző műve igazi különlegesség lehet az LMBTQ irodalom iránt érdeklődők számára. A könyv két nőalakjának szerelmi történetébe először a labrisz.hu-n olvashatsz bele!

Az alábbiakban Adrienne Rich (1929-2012) amerikai leszbikus, feminista költő, esszéíró 1976-os előadását közöljük, amely egyik emblematikus, sokat hivatkozott (és vitatott) szövegévé vált. Rich versei és egy másik esszéje (Ha mi holtak feltámadunk) olvasható a Szembeszél és az Előhívott önarcképek c. Labrisz-könyvekben.