Tagszervezeteink hírei

Fájlalod, hogy Vukot Karak nevelte fel, és nem figyelmeztettek arra, hogy nem lesz az életében erős anyaszerep? Megdöbbent, hogy előzetes tájékoztatás nélkül kellett végignézned, ahogyan Szimbának két férfi, Timon és Pumba nyújt biztonságos családi hátteret? Felháborít, hogy Csipkerózsika egy olyan szerető háztartásban nőtt fel, amit három nő teremtett meg? Esetleg egy másik mese csapta ki nálad a biztosítékot? Akkor eljött a te időd! Fordulj a fogyasztóvédelemhez!

A Fogyasztóvédelem szerint sérti a fogyasztók jogait és érdekeit az, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület a Meseország mindenkié című mesekönyvben nem tünteti fel, hogy a műben a "hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták" jelennek meg. Bírósághoz fordulunk a diszkriminatív döntés miatt.

Befogadta a bíróság a Labrisz Leszbikus Egyesület keresetét, így megindulhat a szervezet jóhírneve megsértése miatt indított pere a Magyar Nemzet kiadója és cikkírója ellen. A Labriszt a Magyar Helsinki Bizottság képviseli a perben.

Újabb öt hangosmese került fel a Labrisz youtube csatornájára neves színészek tolmácsolásában:

Csehy Zoltán: Házasodik a herceg

Felolvassa Molnár Áron

Tompa Andrea: Vaslaci

Felolvassa Szalay Kriszta

Járvány idején még nehezebb az ismerkedés, és leginkább digitális eszközeinkkel tartjuk egymással a kapcsolatot. Azonban nem mindenkinek egyformán könnyű a számítógépet, mobiltelefont, az ezeken lévő programokat kezelni és az internetet biztonságosan használni.

Ismert színészek tolmácsolásában is meghallgathatjuk a Meseország mindenkié meséit. A videókat folyamatosan tesszük közzé a Labrisz youtube-csatornáján.

Íme az első négy hangosmese:

Kasza Kriszta: Trivadar, a háromfülű nyúl. Felolvassa Udvaros Dorottya.

Még több gyermek nő majd fel állami gondoskodásban és kerül külföldre örökbefogadó szülőkhöz a kormány nemrég benyújtott családellenes javaslatcsomagja miatt – ez ellen szólal fel 11 civil szervezet november 20-án, a Gyermekjogok Világnapján.

Az alapjogi biztos fellépését várják civilek, mert alapjogokat sértő gyűlöletkeltésbe torkollott a társadalom perifériáján lévő csoportokat bemutató mesekönyv körüli vita.

Kedves LIFT-látogatók,

értesítünk titeket, hogy az idei LIFT Fesztivált kapacitásaink, valamint az online tér korlátozottsága miatt jövő tavaszra halasztjuk – akkor már remélhetőleg élőben és teljes energiával tudjuk megtartani a rendezvényt. Egyben az irodalmi pályázat határidejét is meghosszabbítjuk 2020. dec. 31-ig. További hírekkel később jelentkezünk.

Kedves Mindenki!