Tagszervezeteink hírei

Egy gyógyfürdő csak különnemű pároknak és gyermeküknek ajánlott kedvezményes családi jegyet. A jogsértő gyakorlatra figyelmeztető levelünkre nem válaszoltak.  Végül az Egyenlő Bánásmód Hatóság segítségével született megegyezés az ügyben.

Az elmúlt időszak számos kutatás mutatta ki, hogy az LMBTQI személyek számos egyenlőtlenséggel néznek szembe egészségügy területén is.

A nemzetközi kutatás magyar egészségügyi szolgáltató partnere a Semmelweis Egyetem Bőrklinikájának Országos STD Centruma, a tanácsadó testületben pedig Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője is részt vesz.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
lelki egészség programvezető
feladatkör betöltésére.

2019 szeptemberétől kétszer két hétvégén képzünk segítőket HIV-vel élőknek. A célunk, hogy a telefonos HIV-vonal mellett személyes segítséget is tudjunk nyújtani. A képzés A HIV-vel élők aktivizálása című projektünk keretében valósul meg, de akkor is jelentkezhetsz, ha te magad nem vagy HIV-vel élő!

Kitöltöm a jelentkezési lapot!

Ötödik alkalommal rendezték meg Bécsben az East Meets West nemzetközi konferenciát, amelyen munkatársunk, a transz nők munkaerőpiaci helyzetének javításával foglalkozó TransVisible projektünk vezetője is részt vett.

Az East Meets West nyugat- és kelet-európai LMBTI szakemberek hálózata; célja az LMBTI emberek társadalmi elfogadottságának növelése, különösen az üzlet világában. Konferenciáik alkalmat teremtenek arra, hogy a résztvevők közösen gondolkodjanak és megoszthassák egymással tapasztalataikat, ezzel egymást is inspirálva.

A napokban két nagy nyilvánosságot kapott gyűlölet-bűncselekmény is történt. A bényei falunapon a szivárványos táskája miatt vertek meg egy lányt, az Örs vezér terén pedig lefejeltek egy férfit, mert arab bevándorlónak nézték.

Az AIDS Action Europe és a leendő European AIDS Treatment Group tagságunk új lehetőségeket nyit arra, hogy többet tegyünk a HIV-vel élőkért és a HIV terjedése ellen.

Az AIDS Action Europe (AAE) negyvenhét európai és közép-ázsiai országban van jelen és célja, hogy HIV/AIDS, tuberkolózis és vírusos hepatitisz által veszélyeztetett emberek is teljes életet élhessenek. Ennek érdekében segítik, hogy a 420 civil szervezetből álló tagságuk hatékonyabban tudjon válaszolni ezeknek a fertőzéseknek a terjedésére.

Az AIDS Action Europe tagságunk új lehetőségeket nyit arra, hogy többet tegyünk a HIV-vel élőkért és a HIV terjedése ellen.

A Háttér Archívum és Könyvtár adatbázisa immáron hozzáférhető az egyesület honlapján is. A több ezer tételt tartalmazó adatbázisban többféleképpen böngészhetőek az LMBTQI témájú anyagok. Elsőként a könyvek és tanulmányok adatait tesszük nyilvánossá, és jelezzük, mely anyagok elérhetőek az Archívumban.