Tagszervezeteink hírei

Közösség tagja elleni erőszak bűntettének elkövetésében bűnösnek találta és elsőfokon két-két év próbára bocsátotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azokat a homofób támadókat, akik 2013. augusztus 14-én éjszaka fenyegetően léptek fel egy dohánybolt előtt csókolózó férfiakkal szemben.

Munkatársaink is részt vettek a XIX. Országos Neveléstudományi Konferencián, amit idén a Pécsi Tudományegyetemen rendeztek meg november 7. és 9. között.

A három nap folyamán szimpózium- és szekcióeladásokat lehetett meghallgatni a neveléstudományok különböző területeinek legfrissebb kutatási és gyakorlati eredményeiről 13 párhuzamos szekcióban. Külön szekciót kapott például az inklúzió és a bullying témája is – ez utóbbiban kaptak helyet kollégáink előadásai.

A Magyar Védőnők Egyesületének tanévnyitó konferenciáján Dombos Tamás és Sándor Bea ügyvivőnk Miklós Eszterrel (SzexEd) közösen tartott szakmai előadásokat. Az egyesület akkreditáltatta az általunk megtartott, a védőnők által szabadon válaszható elméleti továbbképzést Iskolai bullying – mit tehet az iskolaegészségügyi ellátás címmel.

Miért és hogyan teremtsünk LMBTQI-barát munkahelyeket címmel szerveztünk konferenciát a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumával közösen. A konferenciára egy külön kiadvánnyal is készültünk, amely minden munkaadót hasznos tanácsokkal lát el. A kiadvány innen tölthető le.

A Háttér Társaság idén is részt vett az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar gólyáinak szervezett Orientációs Napokon. A program során a hallgatók betekintést nyerhettek az LMBTQI jogokba és szervezetünk munkájába is.

Az 'LMBTQI a gyerekem' közösségépítő program 4. alkalmával tér vissza. A közösségi nap fókuszában most is a megismerés és a családon belüli elfogadás áll. LMBTQI fiatalokkal, szüleikkel, családtagokkal és támogatókkel együtt ünnepeljük ezt a napot.

Szívesen látunk minden szülőt, testvért, rokont, akinek a hozzátartozója LMBTQI emberek közé tartozik (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális) és LMBTQI résztvevőket szüleikkel, testvéreikkel együtt, vagy akár nélkülük, továbbá minden támogatót.

Helyszín: Bálint ház,  1065 Budapest, Révay utca 16.

Fiú vagy lány? Ez a kérdés hangzik el mindenhol a világon, amikor egy baba megszületik. A legtöbb szülő gondolkodás nélkül válaszol, de előfordul, hogy a válasz erre a kérdésre bonyolultabb. Október 26-án van az interszex világnap, aminek alkalmából a Háttér Társaság közzéteszi legfrissebb kutatási eredményeit és azt az útmutatót, ami interszex gyermekek szüleinek készült.

Fiú vagy lány? Ez a kérdés hangzik el mindenhol a világon, amikor egy baba megszületik. A legtöbb szülő gondolkodás nélkül válaszol, de előfordul, hogy a válasz erre a kérdésre bonyolultabb. Az interszexualitás gyűjtőnév az emberi test sokféle természetes változatának leírására. Az interszex személyek egyszerre női és férfi, vagy sem egészen női, sem egészen férfi, vagy nem is női, nem is férfi nemi jegyekkel születnek.

A Város Mindenkié csoport idén 9. alkalommal is megszervezi a Lakásmenetet, egy felvonulást a lakhatáshoz való jogért. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a mindenkit érintő lakhatási válságra, rámutasson a kormány és az önkormányzatok felelősségére.

A #hangosabbagyűlöletnél kampányban arra kértünk mindenkit, influencereket és “átlagembereket” is, hogy osszák meg saját, gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos történetüket a megfelelő hashtaggel, illetve küldjék be ezeket a hangosabbagyuloletnel.hu/monddelteis felületen.