Tagszervezeteink hírei

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága lépéseket vár az iskolai diszkrimináció és zaklatás felszámolására. A kormánynak felvilágosító kampányokkal és iskolai programokkal kellene fellépnie az LMBTI gyermekek védelmében.

Visszavonta a felülvizsgálati kérelmét a MOM Sport Uszoda, így nem támadja tovább a határozatot, amiben homofób gyakorlata miatt marasztalták el. Az uszodát üzemeltető cégnek három év kellett, hogy felismerjék: védhetetlen az álláspontjuk.

A Háttér Társaság képzőművészeti pályázatot hirdet, melynek célja, hogy a Budapest Pride hónap keretén belül felhívja a figyelmet a biztonságosabb szex jelentőségére.

A kreatív koncepciók közül szakmai zsűri választja ki a nyertest. A zsűri tagjai:

Közzétette 2019-ről szóló éves jelentését a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex szervezeteket tömörítő ILGA-Europe. A kiadvány 49 európai és öt közép-ázsiai ország kapcsán számol be az LMBTI személyeket érintő legfontosabb 2019-es fejleményekről.

Szombaton startol a 8. LMBT Történeti Hónap. Az idei február csaknem minden napján tanulhatunk valami újat a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek életéről, örömeiről és bánatairól az ókortól napjainkig. Idén Budapest mellett Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten és Székesfehérváron is lesznek programok.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
kommunikációs munkatárs
feladatkör betöltésére

Feladatkör:

Kapcsolattartás a sajtóval, sajtóanyagok, cikkek írása; a szervezet honlapjának és közösségi média oldalának frissítése; szervezeti hírlevelek összeállítása; kreatív anyagok elkészítése; közreműködés adománygyűjtési kampányok lebonyolításában, kapcsolattartás az adományozókkal; nyilvános események szervezése; projektek kommunikációs feladatainak ellátása.

Időtartam: 2020. január 20. – 2021. december 31.

Foglalkoztatás jellege: részmunkaidős (napi 6 óra)

A Háttér Társaság kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy több száz magyar azonos nemű pár teremt szerető otthont gyermekeinek. Az egyik a Nyugati téren lévő plakátot ma reggelre vörös festékkel kenték le.

“A szivárványcsaládokat bemutató új kampányunkkal kapcsolatban számtalan támogató hozzászólást, emailt és üzenetet kaptunk. Mégis vannak, akiknek még karácsonykor is szúrja a szemét mások boldogsága” - mondta el Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője. “A plakátrongálás kapcsán feljelentést teszünk, és kérjük a plakát cseréjét” - tette hozzá.

Karácsonyhoz közeledve, összeállítottunk egy válogatást 2019 legjobb, magyar nyelven megjelent LMBT könyveiből. A felsorolás persze szubjektív, de szerintünk mindenki találhat rajta számára érdekes irodalmi művet magyar vagy külföldi szerzőtől, a végén pedig néhány nemrég megjelent tényirodalmi kötetet is ajánlunk. Jó tallózást, és reméljük, ötleteket is nyertek a karácsonyi ajándékozáshoz!

Világirodalom

Andrew Sean Greer: Arthur Less

Álomgyár, Budapest, 2019

Karácsonyhoz közeledve, összeállítottunk egy válogatást 2019 legjobb, magyar nyelven megjelent LMBTQI könyveiből. A felsorolás persze szubjektív, de szerintünk mindenki találhat rajta számára érdekes irodalmi művet magyar vagy külföldi szerzőtől, a végén pedig néhány nemrég megjelent tényirodalmi kötetet is ajánlunk. Jó tallózást, és reméljük, ötleteket is nyertek a karácsonyi ajándékozáshoz!

Világirodalom

Andrew Sean Greer: Arthur Less

Álomgyár, Budapest, 2019

A közbeszédben egyre gyakrabban fordulnak elő nemcsak homofób, hanem kifejezetten szivárványcsalád-ellenes megnyilvánulások is, miközben már a három évvel ezelőtti adatok szerint is több száz azonos nemű pár nevel gyereket Magyarországon. A Háttér Társaság tudatosságnövelő és érzékenyítő kampányt indít a témában, melynek részeként plakátokat is kihelyeznek a főváros számos pontján.