Tagszervezeteink hírei

Július 24-én lesz a Budapest Pride Felvonulás

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt szokásosnál kicsit később, július 24-én tartjuk idén a Budapest Pride Felvonulást. Az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál így június 25-én indul majd és július 25-én ér véget. A Felvonulást már megszokott módon az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party zárja majd a Budapest Parkban.

A Budapest Pride Szolidaritási Alapot 2017-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy Budapesten kívüli városokban segítsük a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) aktivisták és szervezetek közösségépítő programjainak megvalósulását.

2021-ben az alap az április 1. és október 31. között Budapesten kívül létrejövő projektekre és eseményekre ad támogatást. A maximálisan kiosztható összeg 880.000 forint. A pályázaton részt vehet minden olyan civil szervezet, informális csoport és magánszemély, aki Budapesten kívüli városban szeretne LMBTQ projektet megvalósítani.

Szeretnéd elkerülni, hogy akaratlanul megbánts másokat? (Melyikünk ne válaszolna erre igennel?) Akkor lehet, hogy itt az ideje, hogy kigyomlálj néhány kifejezést az aktív szókincsedből, és így közelebb kerülj ahhoz, hogy ne kelts rossz érzéseket a körülötted lévőkben. Beszélgessünk a buzi szóról! Avagy a nem LMBTQ emberek miért kerüljék el mindenképpen a használatát, és mit kezdhetnek vele az LMBTQ közösség tagjai. Egy kérdés - két nézőpont.

Magyarországon egyre több nehézségbe ütköznek azok a szervezetek, akik LMBTQ előadásokat tartanak iskolákban. Ideális esetben hogyan kell működnie ezeknek a programoknak? Kik tartják meg ezeket az előadásokat, és milyen témákról esik szó?

Február 25-én online panelbeszélgetésünkön az egyesült államokbeli GLSEN osztja meg tapasztalatait hazai szervezetekkel.

Résztvevők:

GLSEN (USA) - a.t. Furuya

Eric Samelo

Amnesty International Magyarország Emberi Jogi Képzése - Beöthy Ádám

Melegség és megismerés - Rédai Dorottya

Csatlakozz az ország legnagyobb civilfesztiváljához! Küldd be programodat a Budapest Pride Fesztiválra, mely terveink szerint egy teljes hónapig, 2021. 06. 04-től 2020. 07. 04-ig fog tartani Budapesten és az ország számos pontján egyaránt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan biztosak vagyunk abban, hogy idén is egy sokszínű és összekovácsoló fesztivált fogunk tudni létrehozni, az eddiginél is több, még ambiciózusabb programmal. Célunk továbbra is az, hogy erősítsük és löketet adjunk a fesztivál alulról szerveződő, közösségépítő, és közösségformáló erejének.

Csatlakozz az ország legnagyobb civilfesztiváljához! Küldd be programodat a Budapest Pride Fesztiválra, mely terveink szerint egy teljes hónapig, 2021. 06. 25-től 2020. 07. 25-ig fog tartani Budapesten és az ország számos pontján egyaránt.

Már hónapok óta aktívan dolgozunk az idei, 26. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás szervezésén, és még sok más további projektünkön. Büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk a legnagyobb önkéntesbázissal rendelkező magyar LMBTQ szervezet, és hogy idén még a tavalyinál is többen jelentkeztetek, hogy csatlakozhassatok a Budapest Pride-hoz.

Megcsináltuk! A koronavítus ellenére is sikerrel zártuk a szolidaritási alap adománygyűjtési kampányát és ez mind nektek köszönhető!

Immáron 4. alkalommal zártuk sikeresen a Budapest Pride Szolidaritási Alap adománygyűjtését, így idén is segíthetjük a Budapesten kívüli városokban az LMBTQ szervezetek és aktivisták munkáját.

Az LMBTQ mozgalom története a világ egyik legizgalmasabb kalandja. Hogyan tudtak láthatóvá válni a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek? Kiknek jutott eszébe az összefogás, az érdekérvényesítés? Kik forgatták meg az LMBTQ történelem kerekét? Kiknek az eredményeire építhetünk napjainkban, és milyen tanulságot vonhatunk le törekvéseikből?

Dittera-Balogh Andrea (FreeThinker) előadását hallgathatjuk meg az LMBTQ mozgalom fontos hazai és nemzetközi mozzanatairól február 17-én, szerda este 19 órától a Budapest Pride Facebook oldalán.

Bambitól Vukig: jelentsük az összes “megtévesztő” mesét!

A Kormányhivatal szerint a Labrisz Leszbikus Egyesület megtéveszti a vásárlókat azzal, hogy nem tünteti fel a Meseország mindenkié borítóján, hogy abban a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg. Segítsük a munkájukat, jelentsük be az összes olyan művet, ahol nem a kormány által elismert családmodell jelenik meg!