Tagszervezeteink hírei

Több szervezettel együttműködve választási kampányt indítunk, melynek célja, hogy minél többen részt vegyenek az október 13-ai önkormányzati választásokon.

Az előttünk álló hetekben igyekszünk minél több hasznos információt közzétenni a szavazás gyakorlati oldaláról és a jelöltekről, ezekért kísérjétek figyelemmel a közösségi média csatornáinkat. Ha biztosan nem szeretnétek lemaradni a legfontosabb infókról, iratkozzatok fel a hírlevelünkre itt:

Az elmúlt héten a Coca-Cola érzékenyítő plakátkampányával kapcsolatban megjelent, több társadalmi csoportot sértő cikkekre és véleményekre reagálva magánszemélyek és hozzájuk csatlakozó szervezetek szolidaritási sétát szerveznek vasárnap délutánra. Felhívásukban azt kérik: jöjjön el bárki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk. A séta végén “mindenki összeáll majd egy képpé”, egy olyan plakátfotó készül, amelyen a sétán megjelenő sokféle ember közösen azt üzeni: olyan világot szeretnénk, amelyben nincs szükség arra, hogy egy népszerű termékkel buzdítsanak elfogadásra.

Bayer Zsolt azt mondta, ő büszke homofób, és heteroszexuális férfi identitásának fontos eleme a homofóbia.
Megkérdeztünk titeket Facebookon, ti mire vagytok büszkék. Összegyűjtöttük a válaszaitokat :)

“Én arra, hogy heteroszexuális házas nőként még mindig nem bírom felfogni, miért is kéne nekem homofóbnak lennem.” - Orsolya

Hatalmas nagy köszönet azoknak, akik lehetővé tették, hogy 2019-ben a felvonulás megvalósuljon. A 287 adományozó összesen 2.432.500 Ft adománnyal támogatta a felvonulás megszervezését. Ami azt jelenti ,hogy 108% -a teljesült a 2.250.000 Ft -os gyűjtésnek.

Az alábbi költségeket adtátok össze:

Az első vidéki pride fesztivál és felvonulás, Pécsett

A Diverse Youth Network civil szervezet érettnek találja Pécs városát a rendezvényre. A szervezet a Budapest Pride és sok más civil szervezet bíztatására, a városban tapasztalt elfogadásra és nyitottságra építve úgy döntött, hogy 2020-ban, elsőként rendez a fővároshoz hasonló pride fesztivált Pécsett, beleértve a felvonulást is.

Az idei Budapest Pride szlogenje ez volt: „Van egy közös a történetünkben!”

A Budapest Pride idén is szabad

Tavaly megmutattuk, hogy a Budapest Pride felvonulás békés, elfogadó, befogadó közösségét nem lehet kordonok mögé kényszeríteni.

Idén sem lesz ez másként: a menethez bárki, bármikor csatlakozhat, aki egyetért a rendezvény céljaival. Nem hagyjuk, hogy agresszív radikálisok megfélemlítsenek bennünket, büszkék vagyunk arra, hogy hosszú évek küzdelmeinek köszönhetően mára egyértelművé vált: nem a békés felvonulókat, hanem az agresszív radikális zavargókat kell elszeparálni.

Szombaton tehát kordonok nélkül, szabadon vonulunk majd.

A felvonuláshoz csatlakozhat bárki, aki egyetért a Budapest Pride céljával és eszmeiségével és minden helyzetben erőszakmentesen és békésen viselkedik.

Arra kérünk, hogy ne ülj fel semmilyen provokációnak, ha bármi ilyennel találkozol, szólj egy menetkísérőnek.

Kattints a lenti linkre és nézdd meg a házirendrôl készült videót: https://www.youtube.com/watch?v=-RB8L3QqH_E

A 2019-es Budapest Pride Felvonulás a Kossuth térről indul és a Március 15. térre érkezik.

A gyülekező 15:00-kor kezdődik ezalatt

• körülnézhettek a civilfaluban
  • meghallgathatjátok a beszédeket
  • részt vehettek a csókflashmobon
  • és zenével, tánccal kerülhettek igazán "pride-hangulatba".

A menet 16:00-kor indul a Falk Miksa utca felé.

Útvonal: Kossuth Lajos tér - Falk Miksa utca - Markó utca - Bajcsy-Zsilinszky út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Apáczai Csere János utca - Március 15. tér

Találkozzunk 2019. július 6-án, vonuljunk fel a közösségért! Gyere velünk, és mutassuk meg, hogy továbbra sem adjuk fel! Adjuk tudtára a világnak, hogy a beletörődés helyett a cselekvést választjuk, és adjuk tudtára azoknak, akik félelemben, magányosan élnek, hogy nincsenek egyedül. Mi itt vagyunk velük, és hangot adunk mindenkinek, aki igazságos, sokszínű, elfogadó világot szeretne.

Tudtad, hogy a Stonewall lázadást két fekete transz nő indította el? Tudtad, hogy nekik épp most emelnek szobrot New York-ban? (Igen, ilyen városvezetés is van.)
Tudtad, hogy a Christopher Street-en vonult végig az első Pride, és ezért Németországban a pride felvonulásokat CSD-nek, Christopher Street Day-nek hívják?

És mennyi mindent megtudhatsz még az LMBTQ történelem egyik legfontosabb mérföldkövéről!