Tagszervezeteink hírei

Már 40 magyar színész és 5 színház állt ki a szivárványzászló-égetés ellen

A Radnóti, az Örkény, a Katona társulatának tagjai is tiltakoznak az LMBTQ közösség megfélemlítése és a rendőrség nem megfelelő intézkedése ellen. A Trafó és a Hatszín Teátrum pedig a szivárványzászlót is kifüggesztettek az épületükre: így foglaltak állást egy olyan társadalom mellett, ahol nem az erőszak és a kényszerű egyformaság, hanem a befogadás és a sokszínűség uralkodnak.

2018. november 27-én az Adakozó Kedd alkalmából ismét elindítottuk a Budapest Pride Szolidaritási Alapot. A kezdeményezés célja immár második éve az volt, hogy kifejezetten a Budapesten kívül működő LMBTQ szervezeteknek, csoportoknak segítsünk forrást teremteni programjaik megvalósításához.

A gyűlölet-bűncselekmények elleni munkacsoport beszámolója.

2019. október 1-én hatodik alkalommal került sor a GYEM és az Országos Rendőr-főkapitányság közös esettanulmányozására. A találkozón a GYEM szakértőin és a rendőrség képviselőin túl a Legfőbb Ügyészség munkatársa,illetve a Budapest Pride képviselője is részt vett.

A Pest Megyei Kormányhivatalban sikerült kipasszírozni egy olyan büntetést, mely szerint az azonos nemű párokat szerepeltető Sziget Fesztiválos Coca Cola kampány “károsította a fiatalkorúak erkölcsi fejlődését”.

1, Légy büszke Magadra!
Akár már előbújtál, akár még csak tervezed az előbújást, légy büszke magadra! Egy nagy hatású folyamat előtt állsz, amivel feltárod magad a környezeted előtt, és így lehetőséged nyílik a szabad, nyitott életre a számodra fontos emberek előtt is.

Az alábbi Házirend a Budapest Pride által szervezett rendezvényekre érvényes. A Házirend mindig összhangban alkalmazandó a program helyszínének házirendjével (pl: zajkorlátozás, résztvevők életkorára vonatkozó korlátozás, stb.).

A cikk a Társaság a Szabaságjogokért és a Budapest Pride közreműködésével készült a #szivarvanyvaros kampány keretében.

A legfontosabb tudnivalók a választásokról egy videóban Szabó Attilával, a TASZ jogászával.
További infókért látogass a http://valasztasz.hu/ oldalra.

Video of VÁLASZTÁSI INFÓK 2PERCBEN - önkormányzati választási kisokos a TASZ jogászával

Tarlós István 2001-ben került fel az igazán nagy magyar homofób politikusok térképére, amikor a Sziget fesztiválról próbált meg kitiltani minden LMBTQ témájú rendezvényt. Azóta is próbálta megőrizni hírnevét, és bizony sokat tett azért, hogy a budapesti LMBTQ közösség ne érezze magát biztonságban és elfogadva városában. Öszegyűjtöttük nektek Tarlós István pályafutásának homofób mérföldköveit.

2019 február- a Városházán letiltották az LMBTQ civil szervezetek honlapját

Tarlós vagy Putyin: itt a nagy homofóbiakvíz!