Tagszervezeteink hírei

Budapest Pride Felvonulás évről évre hatalmas tömegeket mozgat meg. A korábbi évekhez hasonlóan idén is felkértünk különböző csoportokat, szervezeteket, hogy vegyenek rész a felvonuláson. A jelentkezés lezárult és nagy örömünkre sokan jelentkeztek. Idén, 2017-ben a rendezvényünkön már több mint 30 társadalmi csoport, párt, szerveződés és vidéki város LMBTQ csapata vesz részt, akikhez akár ti is csatlakozhattok!

A Budapest Pride Facebookon oldalán minden csapat eseményét megtaláljátok. Válogassatok bátran!

Aki vállalja, hogy velünk vonul, Szimpozion pólót kap ajándékba! ;-)
Írjatok, egyeztessünk!
A megérkezéskor, 18 óra körül közös fotót készítünk majd, gyertek, oda azok  is, akik külön vonultak!
Elérhető méretek: néhány M-es, L, XL, és XXL.

Böngésszétek a 2017-es Budapest Pride programjait az Issuu böngészőjével vagy töltsétek le pdf-ben!

Hogy biztos bejuss a bulikra, vásárolj on-line belépőt a tixa.hu oldalon. Legjobban akkor jársz, ha a kombinált jegyet választod: 3000 HUF

Helyszín: Tesla (Kazinczy u. 21.)

Nyitóbuli elővétel: 1500HUF

Nyitóbuli helyszínen: 2000HUF

Kétszeri halasztás után június 13-án az Országgyűlés elfogadta a „külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló törvényt. A Civilizáció kampányban együttműködő civil szervezetek sokasága fenntartja: ez a törvény felesleges, megbélyegző és káros.

A magas költségekkel járó rendőri készültség túl nagy ára annak, hogy agresszív radikálisoknak szabadidős programot biztosítson. Az elmúlt évek felvonulásai bebizonyították: a Budapest Pride-ot a rendőrség szakszerű fellépése és a nagyszámú menetkísérő aktivista munkája hatékonyan tudja biztosítani, folyamatos és teljes kordonos útlezárás nélkül is.

A Háttér Társaság 2017 nyarán kutatást folytat az LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatairól. Önkéntesként te is bekapcsolódhatsz a munkába.

Magyarországon sosem készült még olyan nagymintás kutatás, amely az LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatait tárja fel. Bár 2010-es LMBT Kutatásunk során tettünk fel kérdéseket az iskolai tapasztalatokra vonatkozóan, a kérdőívet bármilyen életkorú emberek kitölthették, így sokan évekkel, évtizedekkel ezelőtti iskolai tapasztalataikról számoltak be.

Ha járművet szeretnél indítani a felvonuláson, akkor olvasd el az alábbiakat, mert az eddigi feltételek és paraméterek idén változnak. Ezután jelentkezz a belinkelt űrlapon, minden további információt (behajtási engedélyről, érkezésről, biztonsági előírásokról) a jelentkezés lezárulta után e-mailben fogunk küldeni.

Feltételek:

Civil szervezeteknek, csoportoknak - 0 Ft

Cégeknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek, melyek LMBTQ kötődésűek - 100.000 Ft

Cégeknek, vállalatoknak és magánszemélyeknek, melyek nem LMBTQ kötődésűek - 200.000 Ft

A Budapest Pride Felvonulás mérete az elmúlt években megnégyszereződött. Segíts, hogy tudjunk járművet indítani, színpadot állítani és a biztosítást megoldani, hogy ezzel még szabadabb legyen a Budapest Pride! Így nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, az egész éves előkészület és 300 önkéntes munkája. Támogasd a felvonulást ezen a linken

Tudtad, hogy május 17-én van a Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap? Sokan úgy gondolják, hogy nem is olyan rossz a helyzet Magyarországon. De az LMBTQ embereknek minden nap jut bőven a homofóbiából és a transzfóbiából, abban a pillanatban, hogy kilépnek a lakásuk ajtaján. Éppen ezért is kell egy olyan nap az évben, amikor biztosan beszélünk a minket érő elutasításról, gyűlöletről, bántalmazásról.