Tagszervezeteink hírei

Júniusban lesz a Szimpozion Történetmondó Fesztivál utolsó három beszélgetése.
Kéthetente szombat esténként érdekes embereket ismerhetsz meg közelebbről, akik segíteni akarnak mások elfogadásában, megértésében.
Újságíró, transzvesztita művész, civil aktivisták, színészek lesznek vendégeink. Gyere el Te is! Részletesebben:

Szívesen dolgoznál jó ügyekért, és szereznél tapasztalatot Magyarország legnagyobb LMBTQI szervezeténél? Akkor jelentkezz hozzánk kommunikációs munkatársnak!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
kommunikációs munkatárs
feladatkör betöltésére.

Feladatkör:

2018. április 24-25-én két munkatársunk Berlinben járt az ESTICOM projekt keretében szervezett szakértői találkozón.

Ma Magyarországon a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek nem élhetnek szabadon. Sokak mindennapjai rejtőzködve, gyakran félelemben telnek, és nem dönthetnek szabadon az életünket érintő fontos kérdésekről. Mutassuk meg, hogy mi egy olyan világról álmodunk, ahol a biztonság és szabadság nem zárja ki egymást, és eljött az ideje a nyílt odafigyelésnek, sokszínűségnek, elfogadásnak. Állj ki velünk július 7-én a Budapest Pride Felvonuláson egy igazságosabb világért, segíts adományoddal, hogy szavunk elérjen a döntéshozókhoz is.

Ma van a homofóbia és transzfóbia elleni világnap. Ne csak ma, de minden nap tegyünk ellene!

A Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Világnapot (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia, röviden IDAHOT) 2004 óta ünnepeljük május 17-én. Azért erre a dátumra esett a választás, mert 1990-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 17-én vette le a homoszexualitást a betegségek listájáról.

Alig egy hónap múlva, a könyvhétre jelenik meg Mezei Márk Utolsó szombat című regénye. Az elsőkötetes szerző műve igazi különlegesség lehet az LMBTQ irodalom iránt érdeklődők számára. A könyv két nőalakjának szerelmi történetébe először a labrisz.hu-n olvashatsz bele!

Április 21-én reggel érkeztünk meg Miskolcra, hogy Pécs és Szeged után itt is találkozhassunk egy közösségi fesztivál tréning keretei közt a helyi aktivistákkal. A helyi szervezet, a MiMás - Miskolci Mások Egyesület bár kis létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a munkába.