Tagszervezeteink hírei

A Szimpozion Egyesület beszélgetős estjei már évek óta jelentenek garanciát a tartalmas kikapcsolódásra az LMBTQ emberek és az érdeklődő szövetségesek számára. A legutóbbi alkalommal, november 30-án a szokás szerint zsúfolásig megtelt teremben egyenesen egy tündérmese elevenedett meg. Virág Zsolt klubvezető vendégei ezúttal egy örökbefogadott gyermeket nevelő meleg pár voltak. Marci és Ádám élete az elhangzottak alapján olyan szerencsésen alakult, hogy szinte burokban élnek – azonban, mint kiderült, tudatá

A HIV-fertőzés 50 felett című kiadvány HIV-vel élőknek és koruktól függetlenül azoknak szól, akik 10 évnél régebben élnek HIV-vel, és szednek gyógyszert. Az eddigi orvosi tapasztalatok és vizsgálatok alapján érdemes jobban oda - figyelni néhány tényezőre, betegségre, állapotra az egészséged megőrzése érdekében. Kisebb változtatásokkal, odafigyeléssel számos későbbi baj és betegségek megelőzhetőek.

A szerző Bereczky Tamás szociálpszichológus, HIV aktivista interjú naponta megjelenő videó sorozatban mutatja be a kiadványban szereplő témákat.

Adj bele te is a Budapest Pride Szolidaritási Alapba, ami Budapesten kívüli szervezetek programjait támogatja 2020-ban! Az összeadott összeget pályázat útján osztjuk szét, hogy csatlakozhassanak a júniusi Pride Hónaphoz és városukban közösségépítő programok szervezéséhez anyagi támogatást is kapjanak. A 600.000 forint feletti adományokat a pécsi közösségnek adjuk, hogy 2020-ban megvalósulhasson az első vidéki felvonulás, a Pécsi Pride.

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
pénzügyi munkatárs
feladatkör betöltésére

Feladatkör:

Bejövő számlák ellenőrzése, nyilvántartása. Banki utalások előkészítése, házipénztár kezelése. Beszállítói szerződések ellenőrzése. Kapcsolattartás a beszállítókkal. Kiküldetési rendelvények, költségelszámolások elkészítése. Tagdíjak nyilvántartása és beszedése. Adományok nyilvántartása, igazolások kiállítása. Pénzügyi kimutatások, jelentések elkészítése. Kapcsolattartás az egyesület vezetésével, a projektvezetőkkel, az irodavezetővel és a könyvelővel.

Az idei évben több programmal készülünk az AIDS világnapjára, mint valaha. Pénteken, szombaton és vasárnap is várunk beszélgetésekre, flashmobra és közösségi találkozóra. Szombaton publikáljuk az 50 év Sőt, december 4-én a legfrissebb kutatásunkat is bemutatjuk!

Mit tegyek, ha meleg a kliensem, diákom?
Hogy segíthetek, ha hozzám fordul segítségért?
Mit tehetek, ha bullying-ot, zaklatást tapasztalok iskolában, munkahelyen vagy más közösségi térben?
A képzés célcsoportja
Várunk minden olyan (leendő) pedagógust (gyermekvédelmi szakembert, osztályfőnököt, igazgatót, iskolai fejlesztő pedagógust, pszichológust, orvost, védőnőt, szociális szakembert), aki többet szeretne tudni egy sokáig tabunak nyilvánított témáról.

Tréning időpontok legközelebb 2020 tavaszán várhatóak.

Mélységes felháborodással értesültünk a HírTV “meleggyógyításról” szóló riportját. A reparatív terápia (mely során azt ígérik, hogy meg tudják változtatni a résztvevő szexuális orientációját) nem csak áltudományos, de kimondottan veszélyes is. Az egyik leghíresebb amerikai átnevelő terápia vezetője elismerte, hogy többen a “terápiája” miatt akartak öngyilkosok lenni.

Ünnepeljünk és készüljünk a 2020-as évre együtt!

Hagyományainkhoz híven idén is megrendezzük az egyik legfontosabb programunkat, az Atlasz Karácsonyi Vacsorát! Az este során mindamellett, hogy jól érezzük magunkat, kiderül az is, ki volt az év önkéntese és az év szakosztályvezetője 2019-ben, és bemutatjuk Nektek, mivel készülünk 2020-ra!

Mentsd el a naptáradba és jelentkezz mihamarabb!

Atlasz Karácsonyi Vacsora
2019. december 10. (kedd) 20.30-tól 23.00-ig

"Az olvasás (...) csendes módja annak, ahogyan valamit újra szóhoz engedünk jutni." (Gadamer)

Jövő januárban 7 alkalmas, ingyenes irodalomterápiás csoportot indítunk Budapesten. Szeretettel várunk minden olyan felnőttet, aki szívesen mélyítené el önismeretét, dolgozna társas kapcsolatain és kommunikációján egy elfogadó, biztonságos légkörű, zárt csoportban, kortárs irodalmi művek segítségével.

November 23.-án szombaton, az idei