Tagszervezeteink hírei

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai
foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!
A MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS iskolai program szervezői, a Labrisz és a
Szimpozion Egyesület képzést tart új önkéntesek számára.
Várunk téged,
ha tenni akarsz a homofóbia ellen,
ha iskolai közegben is nyíltan felvállalod LMBTQ önmagad,

A napokban két nagy nyilvánosságot kapott gyűlölet-bűncselekmény is történt. A bényei falunapon a szivárványos táskája miatt vertek meg egy lányt, az Örs vezér terén pedig lefejeltek egy férfit, mert arab bevándorlónak nézték.

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2019. augusztus 11-én, vasárnap 12.00-20.00-ig. Találkozhattok a Melegség megismerés program több foglalkozástartójával is! ;-)
Fotózkodhattok a LEGO szivárvány szívvel, aminek netes megvásárlásával támogatjátok 10 US dollárral az iskolai programunkat!

Az elmúlt héten a Coca-Cola érzékenyítő plakátkampányával kapcsolatban megjelent, több társadalmi csoportot sértő cikkekre és véleményekre reagálva magánszemélyek és hozzájuk csatlakozó szervezetek szolidaritási sétát szerveznek vasárnap délutánra. Felhívásukban azt kérik: jöjjön el bárki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk. A séta végén “mindenki összeáll majd egy képpé”, egy olyan plakátfotó készül, amelyen a sétán megjelenő sokféle ember közösen azt üzeni: olyan világot szeretnénk, amelyben nincs szükség arra, hogy egy népszerű termékkel buzdítsanak elfogadásra.

Az AIDS Action Europe és a leendő European AIDS Treatment Group tagságunk új lehetőségeket nyit arra, hogy többet tegyünk a HIV-vel élőkért és a HIV terjedése ellen.

Az AIDS Action Europe (AAE) negyvenhét európai és közép-ázsiai országban van jelen és célja, hogy HIV/AIDS, tuberkolózis és vírusos hepatitisz által veszélyeztetett emberek is teljes életet élhessenek. Ennek érdekében segítik, hogy a 420 civil szervezetből álló tagságuk hatékonyabban tudjon válaszolni ezeknek a fertőzéseknek a terjedésére.

Az AIDS Action Europe tagságunk új lehetőségeket nyit arra, hogy többet tegyünk a HIV-vel élőkért és a HIV terjedése ellen.

A Háttér Archívum és Könyvtár adatbázisa immáron hozzáférhető az egyesület honlapján is. A több ezer tételt tartalmazó adatbázisban többféleképpen böngészhetőek az LMBTQI témájú anyagok. Elsőként a könyvek és tanulmányok adatait tesszük nyilvánossá, és jelezzük, mely anyagok elérhetőek az Archívumban.

Bayer Zsolt azt mondta, ő büszke homofób, és heteroszexuális férfi identitásának fontos eleme a homofóbia.
Megkérdeztünk titeket Facebookon, ti mire vagytok büszkék. Összegyűjtöttük a válaszaitokat :)

“Én arra, hogy heteroszexuális házas nőként még mindig nem bírom felfogni, miért is kéne nekem homofóbnak lennem.” - Orsolya

A Budapest Pride felvonulás után megverték a felvonulás egy résztvevőjét. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak miatt nyomoz. Friss kutatások alapján a magyarok csaknem fele érez empátiát a gyűlölet-bűncselekmények LMBTQI áldozatai iránt, de csak harmaduk szolidáris, ha egy résztvevőt a Budapest Pride kapcsán támadnak meg. A Háttér Társaság tudatosságnövelő kampányt indít.

Hatalmas nagy köszönet azoknak, akik lehetővé tették, hogy 2019-ben a felvonulás megvalósuljon. A 287 adományozó összesen 2.432.500 Ft adománnyal támogatta a felvonulás megszervezését. Ami azt jelenti ,hogy 108% -a teljesült a 2.250.000 Ft -os gyűjtésnek.

Az alábbi költségeket adtátok össze: