Tagszervezeteink hírei

Időpont:
2019 február 28. 16:30-19:00

Helyszín:
Budapesti Európai Ifjúsági Központ (1024 Budapest, Zivatar u. 1)

A migránsellenes tartalmak után a szexuális irányultságra utaló gyűlöletbeszédet kellett a legtöbbször jelenteniük a civil szervezeteknek. Egyesületünk 2017 óta vesz részt az Európai Bizottság megbízásából a közösségi médiában megjelenő gyűlöletbeszédet monitorozó projektben.

Szeretnél menetkísérőként részt venni a 2019-es Budapest Pride Felvonuláson? Gyere el az információs napra!

Ezen az eseményen lehetőségetek lesz meghallgatni egy rövid összefoglalót az eddigi évekről és a várható feladatokról. Akár voltál már menetkísérő korábban, akár ez lenne az első alkalom, hogy csatlakoznál, érdekes infókkal várunk!

Fontos: hozz magaddal egy világos színű pólót, mivel a nap utolsó programja egy Pride-os pólófestés lesz!

Az M5 tévécsatorna “Ez itt a kérdés…” című műsorának 2019. január 16-i adásában megtévesztő, ártalmas és rosszindulatú állítások hangzottak el a homoszexualitással és az LMBTQI emberekért dolgozó szervezetekkel kapcsolatban. A homoszexualitás nem betegség, ezért gyógyítani nem lehet és nem is kell.

Beszélgetést szerveztünk annak érdekében, hogy a műsorban elhangzott valótlan és szakmaiatlan állításokat szakemberek cáfolják és álláspontjukat a műsor nézői, készítői és szereplői is megismerhessék.

Első rész

Második rész

Beszélgessünk az előbújásról az LMBT Történeti Hónap keretein belül!

4 meghívott - 4 generáció. Közös bennük, hogy mindannyian LMBTQ emberek. De vajon mi még? Kerekasztalbeszélgetés előbújásról, elfogadásról, társasági életről és közösségekről - akkor és most.

Helyszín: Görbe Bögre (1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 3.)

Időpont: 2019.02.28. 18:00

Meghívott vendégeink:
> Török Panka
> Takács Mária
> Waliduda Dániel
> Láner László
A beszélgetést vezeti: Peksa Kama

qLit pingpong

Kikapcsolnál péntek este? Gyere le velünk pingpongozni a BME Sportközpontba! Ha szeretnéd, tanítgatunk kicsit, de a főszerep a játéké! Lehetsz kezdő, haladó vagy profi, jöhetsz egyedül vagy a barátaiddal, biztosan jól fogod magad érezni. Az alagsori Aréna terem csak a miénk ebben az idősávban 6-8-ig, 1-1 órában, 6 asztalon tudunk játszani.

Időpont, jelentkezés

EGLSF members

We are pleased to invite you to the EGLSF Annual General Assembly in Budapest on 16th–17th March, 2019.

As has become usual, the Annual General Assembly will be preceded by a Conference day on Friday March 15th, the theme of which this year, as a celebration of our 30th anniversary is “Building on the Past, Looking Towards the Future”.

Both the conference and the Annual General Assembly will be held at the European Youth Center Budapest, and reservations can be made for rooms via the EGLSF website.

Nem könnyű ma Magyarországon LMBTQ embernek lenni. Egyénenként, és csapatként is érezzük, hogy ilyenkor még jobban kapaszkodunk a közös élményekbe, a pozitív eseményekbe, az inspiráló benyomásokba. A 2018-as Budapest Pride Fesztivál azonban ennél sokkal többet jelentett. Nagy álmunk valósult meg azzal, hogy 10 naposról 1 hónaposra bővült a Fesztivál, és elhagyva a Budapest táblát 5 vidéki városban összesen 16 közösségi programot szerveztek helyi LMBTQ aktivisták a Fesztiválra.

Küldd be programodat a Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra, mely idén is egy teljes hónapig, 2019. június 7-től július 7-ig tart Budapesten és vidéki városokban egyaránt.

Hiszünk abban, hogy idén is egy fantasztikus, összefogásra és aktív részvételre épülő Fesztivált fogunk megszervezni veletek együtt, még több eseménnyel és színvonalas programmal. Célunk továbbra is az, hogy erősítsük és löketet adjunk a Fesztivál alulról szerveződő, közösségépítő, és közösségformáló erejének.