Tagszervezeteink hírei

Fájlalod, hogy Vukot Karak nevelte fel, és nem figyelmeztettek arra, hogy nem lesz az életében erős anyaszerep? Megdöbbent, hogy előzetes tájékoztatás nélkül kellett végignézned, ahogyan Szimbának két férfi, Timon és Pumba nyújt biztonságos családi hátteret? Felháborít, hogy Csipkerózsika egy olyan szerető háztartásban nőtt fel, amit három nő teremtett meg? Esetleg egy másik mese csapta ki nálad a biztosítékot? Akkor eljött a te időd! Fordulj a fogyasztóvédelemhez!

Bambitól Vukig: jelentsük az összes “megtévesztő” mesét!

A Kormányhivatal szerint a Labrisz Leszbikus Egyesület megtéveszti a vásárlókat azzal, hogy nem tünteti fel a Meseország mindenkié borítóján, hogy abban a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg. Segítsük a munkájukat, jelentsük be az összes olyan művet, ahol nem a kormány által elismert családmodell jelenik meg!

A Fogyasztóvédelem szerint sérti a fogyasztók jogait és érdekeit az, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület a Meseország mindenkié című mesekönyvben nem tünteti fel, hogy a műben a "hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták" jelennek meg. Bírósághoz fordulunk a diszkriminatív döntés miatt.

A Fogyasztóvédelem szerint sérti a fogyasztók jogait és érdekeit az, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület a Meseország mindenkié című mesekönyvben nem tünteti fel, hogy a műben a „hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták” jelennek meg. Bírósághoz fordulunk a diszkriminatív döntés miatt.

Befogadta a bíróság a Labrisz Leszbikus Egyesület keresetét, így megindulhat a szervezet jóhírneve megsértése miatt indított pere a Magyar Nemzet kiadója és cikkírója ellen. A Labriszt a Magyar Helsinki Bizottság képviseli a perben.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően minden "jelenléti" edzésünk felfüggesztésre került. Facebook csoportjainkon találtok online edzéseinkről információkat.

Amint újraindulhatunk, levelezőlistáinkon és itt a honlapon is írunk Nektek.

Hírtípusa: kiemelt híreink

A Háttér Társaság pályázatot hirdet
interjús kutatási

feladat elvégzésére.

Feladatkör:

15 félig strukturált kutatási interjú elkészítése különböző ideológiai hátterű emberekkel a társadalmi nemek, „genderideológia” témájában. Részvétel a félig strukturált interjúk kérdéssorának kidolgozásában. Az interjúalanyok felkutatása, interjúk szervezése, felvétele. Szó szerinti leirat és összefoglaló készítése a hangfelvétel alapján.

Időtartam: 2021. január 25. – 2021. március 12.

Díjazás: bruttó 460.000 Ft

A Háttér Társaság pályázatot hirdet

interjús kutatási

feladat elvégzésére.

Feladatkör:

Időtartam: 2021. január 25. – 2021. március 12.

Díjazás: bruttó 460.000 Ft

Pályázati feltételek:

A Háttér Társaság pályázatot hirdet médiaelemzési kutatási feladat elvégzésére.