Tagszervezeteink hírei

"Coming out"-nak nevezzük, ha valaki megosztja mással, hogy az LMBTQ+ közösség tagja. Azaz előbújik, nem titkolózik tovább. Mert nyíltan akar élni, szégyen és hamisságok nélkül.  Bújj elő, ha úgy érzed, a környezetedben megbízhatsz, segíteni fognak, hogy jobb legyen az életed!
- Coming out  történeteket tettük közzé az elmúlt 12 évben a honlapunkon: http://www.melegvagyok.hu/igaz-toumlrteacutenetek
- Készült videoblog részünk is a témában:

2018-ban a Budapest Pride Fesztivál minden korábbinál nagyobbra nőtt. Egy hónapon keresztül találkozhattatok különböző, LMBTQ-kötődésű programokkal Budapest-szerte, illetve Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Győrben.

59 szervezet/csoport/magánszemély ⇒ 106 program ⇒ valódi közösségi fesztivál

Nézzük, mi is történt június 8 és július 8 között!

MEGNYITÓ

Az előbújás nagyon fontos esemény  az LMBTQ emberek életében, hiszen hozzájárul ahhoz ,hogy önazonosan élhessünk. Azoknak, akik előbújás előtt állnak, segít, ha megismerhetik mások történeteit és azokból erőt nyerhetnek. Az elfogadásért és jogegyenlőségért folytatott munka fontos eszköze az előbújás, hiszen a személyes ismeretség segít abban, hogy egyre többen támogassák ügyünket.

Felhívás!
Közeledik az Előbújás Napja (október 11)!
Meséld el te is, hogyan bújtál elő, és ezzel segíts azoknak, akik még előtte állnak.

Kinek bújtál elő először? Milyen volt? Miért érezted fontosnak, hogy megoszd vele? Milyen kérdések kavarogtak benned? Milyen reakciókat kaptál? Megkönnyebbültél, miután nem titkolóztál tovább? Mit üzensz azoknak, akik még előbújás előtt állnak?

A Te történeted mindannyiunk története! Minél többen osztjuk meg előbújással kapcsolatos élményeinket, annál könnyebb lesz a következőknek.

Felhívás!
Közeledik az Előbújás Napja (október 11)!

LMBTQI személyek tettrekész szüleit és hozzátartozóit keressük, akik szívesen megosztanák történeteiket. Hogyan élték meg szülőként a gyerekük előbújását? Milyen félelmeik, kérdéseik voltak? Hogyan váltak elfogadóvá? Hogyan beszélnek másoknak gyermekükről?

Ezer és ezer történet, ami fontos lehet más szülőknek is. Segíthetnek nekik az elfogadásban és segíthetnek megoldást találni problémáikra. Sőt már önmagában azáltal is hasznosak lehetnek, hogy olyan élethelyzeteket mutatnak be, amibe bármely LMBTQI ember vagy családtagja kerülhet.

Felmérések szerint a magyar LMBT emberek 16 százaléka vált élete során szexuális irányultsága vagy nemi identitása miatt erőszak áldozatává. Mégis évente csak pár tucat ilyen ügy jut el a rendőrséghez. Kampányba kezdtünk, hogy együtt állítsuk meg az erőszakot.

A Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás mérete, programjai és résztvevőinek száma évről-évre növekszik. Idén a fesztivál kilépett

Budapest határai közül is, Budapesten kívül öt másik városban  is voltak programok, amelyek többségét helyi LMBTQ csoportok szervezték.

Debrecenben a Debrecen Pride nevű csoport rendezett több programot, köztük filmvetítést, bowling és biliárd estet, könyvbemutatót és egy debreceni pink pikniket, ami olyan jól sikerült, hogy júliusban megismételték, így újra össze tudtak jönni beszélgetni és új emberekkel megismerkedni.