Tagszervezeteink hírei

[See English below]

A VICATIS: Áldozatközpontú megközelítés az áldozatsegítő szolgáltatások fejlesztéséért (Victim-centered Approach to Improving Support Services) egy nemzetközi projekt, amelyet az Európai Unió Igazságügyi Programja támogat a JUST-JACC-VICT-AG-2016 pályázati felhívás keretében. Célja az 2012/29/EU európai kerethatározat (áldozatvédelmi direktíva) gyakorlatba ültetésének fejlesztése. A direkítva tárgya az alapvető standardok megteremtése a bűncselekmények áldozatainak jogai, támogatása és védelme tekintetében.

Ma, december 1-én van az AIDS világnapja. Önkéntes aktivistáink rendszeresen vesznek részt a Karolina úton jártak az Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálatnál, hogy HIV tesztet végeztessenek. Menjetek ti is rendszeresen szűrésre és tájékozódjatok a szexuális úton terjedő betegségekről:

Ma, december 1-jén van az AIDS világnapja. Önkéntes aktivistáink rendszeresen vesznek részt a Karolina úton az Anonym AIDS Tanácsadó Szolgálatnál szűrésen, hogy HIV tesztet végeztessenek. Menjetek ti is rendszeresen szűrésre és tájékozódjatok a szexuális úton terjedő betegségekről:

Adj bele te is a Budapest Pride Szolidaritási Alapba, ami vidéki szervezetek programjait támogatja 2019-ben! Az összeadott összeget pályázat útján osztjuk szét vidéki szervezetek között, hogy csatlakozhassanak a júniusi Pride Hónaphoz, és közösségépítő programok szervezéséhez anyagi támogatást is kapjanak. Segíts, hogy 2019-ben is egy országos méretű, egy hónapos fesztivál valósulhasson meg! Mert szabadságra nem csak Budapesten van szükség, hanem az egész országban.

Budapest Pride Szolidaritási Alap

November 27-én az Adakozó Kedd alkalmából ismét elindítjuk a Budapest Pride Szolidaritási Alapot. A kezdeményezés célja, hogy kifejezetten a fővároson kívül működő LMBTQ szervezeteknek segítsünk forrást teremteni.

A fő cél, hogy ne csak Budapesten legyen lehetőség átélni a Pride hangulatot, s hogy az erre nyitott szervezetek helyben valósítsanak meg saját eseményeket: beszélgetéseket, kiállításokat, filmvetítéseket, színházi előadásokat, és akár felvonulást is.

A 12. LIFT Fesztivál ("Van, ami összeköt") irodalmi pályázatának legjobbjai a honlapon. (Zsűri: Borda Réka, Borgos Anna, Ferencz Mónika)

15.00 €SKU: 01010List price: 0.00 €Price: 15.00 €

Kezdet

Kész

Total

Az idei LIFT-díjat egy olyan leszbikus kapja, aki aktívan részt vett a hazai leszbikus aktivizmus elindításában.

Az alábbiakban Gordon Agáta üzenetét olvashatják Gobbi Hildától, akit a megnyitón Egyed Brigitta személyesített meg.

Gobbi üzen
A 12. LIFT Fesztivál megnyitója, 2018. október 24.