Tagszervezeteink hírei

Kitiltotta az Új Nemzedék az LMBTQ-szervezeteket a közösségi tereiből – legalábbis ezt közölték múlt hét pénteken a Szegedi LMBT Közösségért Csoporttal. Az indoklás az volt, hogy az LMBTQ-szervezetek azonos elbírálás alá esnek a politikai pártokkal, mivel „politizálnak”, azaz szeretnének beleszólni az őket érintő közügyekbe (mint ahogy tették azt például a helyi esélyegyenlőségi program kapcsán). A rendelkezésre álló információk szerint a döntés nem helyi szinten született, hanem az Új Nemzedék központi vezetése hozta azt meg.

November 28-án az Adakozó kedd alkalmából elindítjuk a Budapest Pride Szolidaritási Alapot. A kezdeményezés célja, hogy kifejezetten a fővároson kívül működő LMBTQ szervezeteknek segítsünk forrást teremteni.

A Budapest Pride Szolidaritási Alapot a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány azért hozta létre, hogy a Budapesten kívüli LMBTQ rendezvényeket és eseményeket tudja támogatni pályázat útján.

A Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás mérete, programjai és résztvevőinek száma évről-évre növekedik, ugyanakkor szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy ne csak Budapesten érjünk el sikereket, hanem az ország több pontján is létrejöjjenek fesztiválok és felvonulások, hogy Magyarország egy jobb hely lehessen minden LMBTQ ember számára.

Sérült a gyermek védelemhez és gondoskodáshoz fűződő joga és szexuális irányultságon alapuló, jogellenes hátrányos megkülönböztetést valósítottak meg az állami szervek, amikor megtagadták, hogy egy azonos nemű párkapcsolatban élő pécsi nő örökbe fogadjon egy másfél éves roma kislányt - állapította meg az alapvető jogok biztosának jelentése.

November 25. (a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja) és december 10. (emberi jogok világnapja) között immár 25 éve világszerte szerveznek civil szervezetek, oktatási intézmények és magánszemélyek tüntetéseket, workshopokat, előadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és egyéb eseményeket, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszakra, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatokkal, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozók felé, hogy azok fellépjenek a nőket érő nemi alapú erőszak ellen. Ez a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen.

Sziasztok!

Én Csikós Ádám vagyok. Most, hogy itt állok, ugyanazt érzem, amit tavaly:

„fájdalmas számomra szembesülni azzal, hogy embereket meggyilkoltak azért, mert transzneműek”

és ismét azt kívánom, amit tavaly:

„bárcsak ne kellene senkinek meghalnia mások miatt”

Arról fogok beszélni, hogy miért tartom fontosnak azt, hogy Magyarországon is megemlékezzünk a transznemű és a gender-nonkonform áldozatokról.

Kezdetnek a Büntetőjogi Szemle 2017/1-es számából szeretnék idézni:

Sziasztok!

Horváth Noé vagyok, és azt hiszem az egyik legszerencsésebb ember a világon. Én legalábbis így szoktam magamra tekinteni. Megvan mindenem az életben, amire szükségem van és, ami ahhoz a nagybetűs Boldogsághoz kell. Van egy klassz munkahelyem, imádom a szakmám, van rengeteg barátom, egy csodálatos párkapcsolatom, és támogató családom, van hol laknom és az anyagi helyzetem is stabil.

Miért vagyok ma mégis itt?

Sziasztok!

Gyarmati Dániel vagyok, és a mai napról szeretnék beszélni.

325 áldozat.

Szám szerint 325 nevet számolhatunk meg a felírtak között. Ez 30-cal több, mint a tavalyi. Az elmúlt 10 évben pedig összesen több, mint 2600 személy neve került a listákra, ebből 123 történt Európában. 123-ból 62%-uk volt szexmunkás, és minden harmadik személy bevándorló.

November 20-án a Transvanilla Transznemű Egyesület és a Budapest Pride mindenkit vár a Nyugati téren az óránál (transz zászlóval) a Transznemű Emlékezés Napja alkalmából, hogy megemlékezzünk gyilkosság áldozatává vált transznemű emberekről.

2017.11.15-én, 17.00-18.30 között interjút adtunk  az FM 98.00-n, az elmúlt 15 év eredményeiről, 2018-19-es terveinkről! A Szimpozion két vezetőségi tagja, Modolo Ákos és Virág Zsolt voltak vendégei a Szappanopera helyett  című adásnak.
Hallgasd meg!    Az ikonok sorában a jobbszélső zöld háromszög a letöltés, le is kezdi játszani...