Tagszervezeteink hírei

Zavar, hogy tabutéma a melegség az iskolákban?
Tenni szeretnél a fiatalok homofóbiája ellen?
Gyere, és mutasd meg magad, LMBTQ emberként! Legyél élő, pozitív példa iskolai foglalkozásokon, segítsd munkánkat önkéntesként!

Ünnepeld velünk az Előbújás Napját!

1. Oszd meg velünk a történetedet!

Október 11-e a Nemzetközi Coming Out Day, az Előbújás Napja. A nap felhívja a figyelmet az előbújás fontosságára. Immáron 5 éve Magyarországon is rendezvényekkel ünnepeljük ezt a napot.

Az őszinteség hiánya és a kényszerű képmutatás nyomasztó hatással lehet az érintettekre, sok energiát felemészthet és ronthatja egészségüket, teljesítőképességüket és munkabírásukat, valamint családi és baráti kapcsolataik megromlásához vezethet. A titkok magányossá tesznek minket, megakadályozzák, hogy teljes életet élhessünk, közel kerüljünk másokhoz és szabadon szerethessünk.

Eseményt szervezünk 2017. október 11-én a Madách térre 14 órától 19 óráig. Gyere el te is és tudd meg, hogy mi bántja Gabit!

-Hmm.. Neked is feltűnt, hogy milyen csendes mostanában?
-Igen. Mi lehet a baja? Lehet, hogy történt valami...
-Talán valaki nagyon kiszúrt vele?
-Nem tudom. Vajon mi bántja Gabit?
-Menjünk, és kérdezzük meg.

Gyere el te is, és tudd meg, mi bántja Gabit...

Hol: Budapest, Madách Imre tér, 1075
Mikor: 2017.10.11. 14:00-19:00

Nagyon köszönjük, hogy idén még többen, összesen 187-en ajánlottátok fel adótok 1%-át, összesen 965 952 Ft-ot, a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítványnak. Jövő májusban is gondoljatok ránk és kérjetek másokat is erre, hogy tovább növekedjünk!

Idén minden eddiginél többen ajánlották fel adójuk 1%-át a magyarországi LMBTQ szervezeteknek, ennek segítségével a 2011-es 1,6 millióról 3,6 millió forintra nőtt a tevékenységünkre fordítható bevétel összesen.

"Nem egy filmfesztivál melegeknek, hanem egy meleg filmfesztivál mindenkinek!"
Szeptember 14–17. között újra Humen Film Festival a Művész moziban. Idén is olyan LMBTQ témájú filmek kerülnek vetítésre, amelyeket a hazai nagyközönség még nem láthatott a mozivásznon.

Köszönjük, hogy 2017-ben kiálltatok velünk a szabadságért!

A 22. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás a szabadságról szólt. Együtt megmutattuk, hogy nem félünk, és képesek vagyunk tenni egy elfogadó és sokszínű társadalomért. Történelmi jelentőségű siker, hogy a hermetikus területlezárást 9 év után végre megakadályoztuk, és elindultunk azon az úton, ami az egyenlőség felé vezet. Köszönjük, hogy velünk tartottatok és reményeink szerint tartotok majd ezután is.

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2017. augusztus 12-én, szombaton 14.00-20.00-ig. Találkozhattok a Meleg szemmel stábjával is! ;-)

A Háttér Társaság első alkalommal végzi Országos Iskolai Környezet Kutatását, amelynek célja, hogy megismerjük a 13-20 éves LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatait.
Kattints, és töltsd ki a kérdőívet, kíváncsiak vagyunk rád!

kjhgfdsdfghjkl