Tagszervezeteink hírei

Július 19-én indul a csajfoci

Rendszeres csajfoci alkalmakat indítunk LBT+ lányoknak/nőknek a Labrisz Egyesülettel közös szervezésében. Gyere, ha szereted a focit, szeretnél egy szuper LMBTQ közösséghez tartozni, jól érezni magad, fejleszteni a technikádat, vagy megtanítani kedvenc cseleidet másoknak is!

Az első alkalom mindenkinek ingyenes, a jelentkezés részleteit megtalálod honlapunkon: http://atlaszsport.hu/hu/szakosztaly/csajfoci

Hírtípusa: kiemelt híreink

Az Atlasz Sportegyesület és a Labrisz Egyesület szervezésében elindítjuk a rendszeres csajfocit LMBTQ+ nőknek.  Gyere, ha szereted a focit, szeretnél közösségben lenni, jól érezni magad, fejleszteni a technikádat, vagy megtanítani kedvenc cseleidet másoknak is!

Hetente egyszer, csütörtökönként jövünk össze, 19-20 óráig, hogy együtt rúgjuk a bőrt. Míg tart a jó idő, addig szabadtéren focizunk, ősszel pedig teremben folytatjuk tovább. A nyári alkalmak a Futball Arénában lesznek, ott vesszük birtokba az egyik műfüves pályát. (http://www.futballarena.hu/)

Óriási siker, hogy végre nem a 18 ezer fős ünneplő tömeget, hanem a maroknyi ellentüntetők csoportját kordonozta le a rendőrség. Egy újabb lépés egy szabadabb és biztonságosabb társadalom felé az LMBTQ emberek számára. A felvonulók legnagyobb örömére menet közben volt lehetőség be- és kicsatlakozni, így olyanok is részt vehettek a felvonuláson - például kisgyerekes családok - akik a teljes távot nem tudták volna lesétálni.

A Fővárosi Törvényszéken is helybenhagyta az EBH határozatát

Egymillió forintos bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-re mert az elutasította az Atlasz LMBTQ Sportegyesület sávbérlését. Most a Fővárosi Törvényszék is jogerősen helybenhagyta a határozatot, miután a Kft. bírósághoz fordult.

Az Európai Zsidó Diákszövetség aktivistáinak erről tartottunk képzést július első hétvégéjén.

Csajfoci

Az Atlasz Sportegyesület és a Labrisz Egyesület szervezésében elindítjuk a rendszeres csajfocit LMBTQ+ nőknek. Gyere, ha szereted a focit, szeretnél közösségben lenni, jól érezni magad, fejleszteni a technikádat, vagy megtanítani kedvenc cseleidet másoknak is!

Időpont, jelentkezés

Találkozzunk a Városligeti fasor Dózsa György utca felőli oldalán a Szimpozion molinója körül 14:15-kor!
Aki vállalja, hogy velünk vonul, Szimpozion pólót kap ajándékba! ;-) Ezt az igényedet, kérlek jelezd péntek 18 óráig!
Írjatok, egyeztessünk!
Elérhető méretek: néhány M-es, L, XL, és XXL.

A Labrisz kiadásában megjelent legújabb kiadványunk, a Még mindig tabu? LMBT személyek az iskolában című oktatási segédanyag.
Szerzők: Rédai Dorottya, Kövesi Györgyi
Szakmai lektor: Lőrincz Noémi
Illusztráció: Szűcs Edit
A kiadvány letölthető innen. Iskolai programunkról bővebben itt olvashatsz.

A Pride megemlékezés.

Szerte a világon hagyomány a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer közösségekben felvonulással emlékezni 1969. június 28-ára. Ezen a napon New York-ban a Stonewall Inn nevű melegbár transz és meleg vendégei megelégelték az évek óta folyó rendőri razziákat és zaklatást. Amikor a bár kiűrítése után a rendőrök rabszállítóval el akarták vinni a vendégeket és a személyzetet, fellázadtak. Önmagunkért való kiállásunk jelentette az LMBTQ felszabadítási mozgalom és a jogegyenlőségért folytatott küzdelem kezdetét.

A Pride tiltakozás.