Tagszervezeteink hírei

Köszönjük, hogy 2017-ben kiálltatok velünk a szabadságért!

A 22. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás a szabadságról szólt. Együtt megmutattuk, hogy nem félünk, és képesek vagyunk tenni egy elfogadó és sokszínű társadalomért. Történelmi jelentőségű siker, hogy a hermetikus területlezárást 9 év után végre megakadályoztuk, és elindultunk azon az úton, ami az egyenlőség felé vezet. Köszönjük, hogy velünk tartottatok és reményeink szerint tartotok majd ezután is.

A Civil Faluban leszünk a Magyar LMBT Szövetség sátrában 2017. augusztus 12-én, szombaton 14.00-20.00-ig. Találkozhattok a Meleg szemmel stábjával is! ;-)

A Háttér Társaság első alkalommal végzi Országos Iskolai Környezet Kutatását, amelynek célja, hogy megismerjük a 13-20 éves LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatait.
Kattints, és töltsd ki a kérdőívet, kíváncsiak vagyunk rád!

kjhgfdsdfghjkl

Az idei Budapest Pride felvonulással bebizonyítottuk, hogy a szabadság és a biztonság nem zárja ki egymást! Együtt megmutattuk, hogy képesek vagyunk tenni a szabadságunkért, akkor is, ha sokan nem hisznek már abban, hogy érdemes megpróbálni. Reméljük, hogy ezzel a demonstrációval nem csak az LMBTQ közösségnek adtunk erőt az egyenlőségért és önazonosságért folytatott küzdelemben, hanem azoknak is, akik kiábrándultak a társadalmi aktivitásból és a minket körülvevő igazságtalan, félelemkeltő és elnyomó rendszerből.

Egyezségkötéssel zárult a Civil Művek HírTV ellen indított eljárása az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt. Az egyesület azért panaszolta be a médiacéget, mert 2014-ben megtagadták a Meleg férfiak, hideg diktatúrák c. készülő könyv és dokumentumfilm interjúalanyokat kereső felhívásának közzétételét. A HírTV most vállalta: háromszor levetíti a díjnyertes dokumentumfilmet, első alkalommal az idei Pride-héten.

Budapest Pride 2017 Házirend

A felvonuláshoz csatlakozhat bárki, aki egyetért a Budapest Pride céljával és eszmeiségével és minden helyzetben erőszakmentesen és békésen viselkedik.

Arra kérünk, hogy ne ülj fel semmilyen provokációnak, ha bármi ilyennel találkozol, szólj egy menetkísérőnek.

Július 8-án az alábbi útvonalakon tudjátok majd megközelíteni a Kossuth teret. A 2-es metró délután 14:00-tól nem áll meg majd a Kossuth tér megállóban. Beengedés a képen megjelölt pontok lesz, délután 15:00-tól. A felvonulás 16:00-kor indul.

Találkozunk holnap, álljunk ki együtt a szabadságunkért!

Az alábbi sajtóközleményt közösen adják ki az Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Dánia, Ecuador, az Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izland, Izrael, Kanada, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mexikó, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia és Új-Zéland nagykövetségei és a British Council.

2017. július 6.

A BRFK hivatalosan is bejelentette: hermetikus lezárással kívánja biztosítani a Budapest Pride Felvonulást július 8-án. Továbbra is úgy ítéljük meg, hogy ez az eljárás indokolatlan, aránytalan, és a biztonságot szem előtt tartva mindent megteszünk, hogy szabadon vonulhassunk. Felháborítónak tartjuk, hogy ma Magyarországon előfordulhat, hogy a rendőrség egy békés tömeget zár ketrecbe ahelyett, hogy erőszakos ellentüntetőkre koncentrálva helyezne ki kordonokat.