PATENT Egyesület

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in i18n_book_navigation_set_breadcrumb() (line 212 of /chroot/home/lmbtszov/lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/i18n_book_navigation/i18n_book_navigation.module).
Telefon:
Alapítás éve:

A PATENT Egyesület 2006 októberében alakult Magyarországon a nők elleni erőszakkal foglalkozó segítő szakemberekből, azzal a távlati céllal, hogy a társadalom patriarchális berendezkedését felváltsa egy a nők és a szexuális kisebbségek társadalmi egyenlőségén alapuló társadalmi rend. Egyik legfőbb tevékenységük a nők és szexuális kisebbségek elleni erőszak és diszkrimináció áldozatai számára fenntartott jogsegély-szolgálat működtetése. Emellett részt vesznek szakemberek képzésében a nők és az LMBT emberek elleni diszkrimináció és erőszak területén. Feladatuknak tekintik a nőkre és gyermekekre, valamint az LMBT emberekre vonatkozó joganyag figyelemmel kísérését, és az ezzel kapcsolatos lobbitevékenységet.