Háttér Társaság

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in i18n_book_navigation_set_breadcrumb() (line 212 of /chroot/home/lmbtszov/lmbtszovetseg.hu/html/sites/all/modules/i18n_book_navigation/i18n_book_navigation.module).
Levelezési cím:
1136 Budapest, Balzac u. 8-10. fszt. 1.
Telefon:
Alapítás éve:
1995

A Háttér Társaság Magyarország legrégibb jelenleg is működő LMBTQI szervezete, célja a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmének felhívása az LMBTQI emberek problémáira; az őket segítő szolgáltatások működtetése; az LMBTQI emberek társadalmi helyzetének, szükségleteinek megismerése; ezen szempontok érvényesítése a közszolgáltatásokban; az LMBTQI emberek jogainak védelme, hátrányos megkülönböztetésük elleni fellépés; jólétük, egészségtudatosságuk növelése; az LMBTQI közösségek önszerveződésének támogatása, kultúrájuk ápolása, megismertetése. A közhasznú egyesület tevékenysége öt program köré szerveződik, ezek az Információs és Lelkisegély Szolgálat, Személyes Segítő Szolgálat, a Jogsegély Szolgálat, a HIV AIDS Megelőzési Program, valamint az Archívum és Könyvtár. Az egyesület emellett kutatásokat végez, képzéseket tart, közösségfejlesztési tevékenységeket folytat és részt vesz az LMBT Történeti Hónap szervezésében.