Sajtóközlemények

Tízpontos javaslatlistát dolgozott ki a magyarországi LMBTQI szervezetek tömörítő Magyar LMBT Szövetség az önkormányzatok számára arról, hogy hogyan léphetnek fel az LMBTQI emberek egyenlősége és társadalmi befogadása érdekében.

Kövér László

Gyermekjogi szervezetek és szakértők reagálása Kövér László nyilatkozatára

Kövér László

Sajtóhírek szerint Kövér László egy zuglói fórumán sértő, tudatlan és családellenes kijelentéseket tett.

Iskolai Sokszínűség Hete

Több mint száz iskola jelentkezett már az Iskolai Sokszínűség Hetére (2019. április 8-12.). Állami, egyházi és alapítványi iskolákból, Budapestről, vidéki városokból és kistelepülésekről is jelentkeztek a Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) programjára pedagógusok, iskolapszichológusok, családsegítő és iskolai szociális munkás szakemberek.

A Debreceni Egyetem főépülete (forrás: Wikipedia)

The banning of an LGBTQI roundtable in April 2016 by the University of Debrecen and its subsidiary amounted to discrimination based on sexual orientation and gender identity - decided the Equal Treatment Authority, and imposed a fine of 100.000 HUF on the University.

Gyerekek

A Gyermekjogi Civil Koalíció tagjai szerint az örökbefogadásról szóló döntések meghozatala során a gyermek legfőbb érdekét az szolgálja legjobban, ha a hatóságok nem diszkriminálnak az örökbefogadó szülők között szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk alapján.