Kulcsszavak

A közhiedelemmel ellentétben nem igaz az, hogy a melegek és leszbikusok ne fogadhatnának örökbe Magyarországon. A család fogalmát sem szűkiti a magyar jog a nő és férfi együttélésére. A Háttér Társaság kerekasztal-beszélgetést szervez Mit tudunk a szivárványcsaládok gyermekeiről? címmel, ahova Kövér Lászlót is várják.

Tüntetés Kövér László homofób kijelentései ellen
Tarts velünk, söpörjük ki a homofóbiát a közéletből! Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, akik egy békés, elfogadó, 21. századi európai országban akarunk élni.
Ha téged is felháborít, hogy politikusok minden következmény nélkül polgártársaikat másodrendűnek nevezik, és eleged van, hogy következmény nélkül diszkriminatív kijelentéseket tesznek, tüntess velünk!

Gyere a Kossuth térre május 18-án, 18:30-ra! Hozz transzparenst, zászlót, kereplőt, bármit, ami a békés tüntetés keretei között kifejezi felháborodásod!

Kövér László

Sajtóhírek szerint Kövér László egy zuglói fórumán sértő, tudatlan és családellenes kijelentéseket tett.

2019. január 1-én jelentősen megváltozott a magyar állampolgárok külföldi családtagjaira vonatkozó szabályozás. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal most megerősítette: a változás a bejegyzett élettársakat érdemben nem érinti, ők továbbra is családtagként jogosultak Magyarországra belépni és itt tartózkodni.

Miért indult el ez a projekt?
Mi a célja?
Miről szól az alap iskolai foglalkozás és mit ajánlunk a tanároknak?
Hogyan lehet foglalkozást rendelni?

Válaszok és további részletek a http://turnmeon.hu/a-projektrol oldalon.

Csak egy porszem vagyok a gépezetben, számít egyáltalán a szavazatom?
Miből lesz a tudatos állampolgár, mit jelent a tudatosság, és hogyan lehetünk mi is azok? Miért fontos ez nekünk LMBTQ emberként?

Milyen jogai vannak ma Magyarországon az LMBTQ embereknek? Milyen lehetőségek vannak az LMBTQ jogegyenlőség előremozdításában?

Hogyan funkcionál a Pride mint mozgalom, és a felvonulás, mint politikai és nyomásgyakorló eszköz? Milyen eszközeink vannak még?