Kulcsszavak

Mit tegyek, ha meleg a kliensem, diákom?
Hogy segíthetek, ha hozzám fordul segítségért?
Mit tehetek, ha bullying-ot, zaklatást tapasztalok iskolában, munkahelyen vagy más közösségi térben?
A képzés célcsoportja
Várunk minden olyan (leendő) pedagógust (gyermekvédelmi szakembert, osztályfőnököt, igazgatót, iskolai fejlesztő pedagógust, pszichológust, orvost, védőnőt, szociális szakembert), aki többet szeretne tudni egy sokáig tabunak nyilvánított témáról.

A Magyar Védőnők Egyesületének tanévnyitó konferenciáján Dombos Tamás és Sándor Bea ügyvivőnk Miklós Eszterrel (SzexEd) közösen tartott szakmai előadásokat. Az egyesület akkreditáltatta az általunk megtartott, a védőnők által szabadon válaszható elméleti továbbképzést Iskolai bullying – mit tehet az iskolaegészségügyi ellátás címmel.

A 2019-es LIFT-díjat két olyan személy kapja, akik az elmúlt két évtizedben teret biztosítottak annak, hogy leszbikusok találkozhassanak és szórakozhassanak együtt, akkor, amikor nagyon nagy szükség volt (és van) arra, hogy legyen alternatív szórakozási lehetőség csak nőknek.

Szeretettel ajánljuk a 13. LIFT Fesztivál "idő és leszbikusság" témában meghirdetett pályázatának legjobb darabjait:

Gál Erika, Tálos Barbara és Ádám Orsolya versei, és bónuszként egy teljes monodráma a dán Abelone Koppeltől, Sulyok Viktória fordításában.

Jó olvasást!

Már 40 magyar színész és 5 színház állt ki a szivárványzászló-égetés ellen

A Radnóti, az Örkény, a Katona társulatának tagjai is tiltakoznak az LMBTQ közösség megfélemlítése és a rendőrség nem megfelelő intézkedése ellen. A Trafó és a Hatszín Teátrum pedig a szivárványzászlót is kifüggesztettek az épületükre: így foglaltak állást egy olyan társadalom mellett, ahol nem az erőszak és a kényszerű egyformaság, hanem a befogadás és a sokszínűség uralkodnak.

Miért és hogyan teremtsünk LMBTQI-barát munkahelyeket címmel szerveztünk konferenciát a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumával közösen. A konferenciára egy külön kiadvánnyal is készültünk, amely minden munkaadót hasznos tanácsokkal lát el. A kiadvány innen tölthető le.