Kulcsszavak

Minikonferencia az Európai Áldozatvédelmi Irányelvről és VICATIS projektről

Időpont: 
2019 február 28. 16:30-19:00

Helyszín:
Budapesti Európai Ifjúsági Központ (1024 Budapest, Zivatar u. 1)

A migránsellenes tartalmak után a szexuális irányultságra utaló gyűlöletbeszédet kellett a legtöbbször jelenteniük a civil szervezeteknek. Egyesületünk 2017 óta vesz részt az Európai Bizottság megbízásából a közösségi médiában megjelenő gyűlöletbeszédet monitorozó projektben.

Szeretnél menetkísérőként részt venni a 2019-es Budapest Pride Felvonuláson? Gyere el az információs napra! 

Ezen az eseményen lehetőségetek lesz meghallgatni egy rövid összefoglalót az eddigi évekről és a várható feladatokról. Akár voltál már menetkísérő korábban, akár ez lenne az első alkalom, hogy csatlakoznál, érdekes infókkal várunk! 

Fontos: hozz magaddal egy világos színű pólót, mivel a nap utolsó programja egy Pride-os pólófestés lesz! 

Az M5 tévécsatorna “Ez itt a kérdés…” című műsorának 2019. január 16-i adásában megtévesztő, ártalmas és rosszindulatú állítások hangzottak el a homoszexualitással és az LMBTQI emberekért dolgozó szervezetekkel kapcsolatban. A homoszexualitás nem betegség, ezért gyógyítani nem lehet és nem is kell.

Beszélgetést szerveztünk annak érdekében, hogy a műsorban elhangzott valótlan és szakmaiatlan állításokat szakemberek cáfolják és álláspontjukat a műsor nézői, készítői és szereplői is megismerhessék.

Első rész

Második rész

Beszélgessünk az előbújásról az LMBT Történeti Hónap keretein belül! 

4 meghívott - 4 generáció. Közös bennük, hogy mindannyian LMBTQ emberek. De vajon mi még? Kerekasztalbeszélgetés előbújásról, elfogadásról, társasági életről és közösségekről - akkor és most.

Helyszín: Görbe Bögre (1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 3.) 

Időpont: 2019.02.28. 18:00 

Meghívott vendégeink:
> Török Panka
> Takács Mária
> Waliduda Dániel
> Láner László
A beszélgetést vezeti: Peksa Kama