Ne parázz! Mikrocenzus kampány

[wysiwyg_field wf_deltas="0" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1475331361" wf_entity_id="1221" wf_entity_type="node"]

Kampányt indított Szövetségünk, hogy minél több azonos nemű pár vállalja fel párkapcsolatát a 2016. október 1. és 31. között zajló mikrocenzus során.

Szerinted is kizárt, hogy Magyarországon mindössze 3685 személy él együtt azonos nemű párjával? Most itt a lehetőség, hogy MEGMUTASSUK MILYEN SOKAN VAGYUNK.

2016. október 1. és október 31. között Magyarországon mikrocenzust tartanak. A mikrocenzus egy kis népszámlálás, amely két teljes körű összeírás között követi nyomon a társadalmi folyamatokat, úgy hogy nem mindenkit, hanem csak a népesség 10%-át kérdezik meg lakás- és életkörülményeiről. A mikrocenzusban való részvétel a kiválasztott háztartásokban élőknek kötelező.

[wysiwyg_field wf_deltas="1" wf_field="field_image" wf_formatter="custom_formatters_colorbox_inline" wf_settings-igazitas="bal" wf_cache="1475331361" wf_entity_id="1221" wf_entity_type="node"]

A mikrocenzus rákérdez az emberek hivatalos családi állapotára és élettársi kapcsolatára is, így az adatfelvételből kiderül az azonos nemű együttélő párok száma is. A 2001-es népszámlálás során mindössze 3685 fő jelezte, hogy azonos nemű párjával él élettársi vagy bejegyzett élettársi kapcsolatban. Azzal mindenki tisztában van, ha bejegyzett élettársi kapcsolatot kötött, de sokan nem tudják, hogy ha párjukkal együtt élnek (akár azonos, akár különnemű párról van szó) ÉLETTÁRSNAK MINŐSÜLNEK.

A mikrocenzus felvétele során az adatvédelmi szempontokat messzemenőkig érvényesítik: a kérdőív anonim, az adatok nem lesznek összekapcsolhatóak a lakcímmel sem. Október 1. és 9. között a mikrocenzus kérdőívet az interneten keresztül is ki lehet tölteni, így a kérdezőbiztos előtt sem kell felvállalnod magad.

Ha fontosnak tartod, hogy ne lehessen bennünket a szőnyeg alá söpörni, VÁLLALD FEL PÁRKAPCSOLATOD a mikrocenzus során!

A kampány a KSH Mikrocenzus 2016 Civil Partner Program keretében valósul meg.

Bővebben a mikrocenzusról: http://www.ksh.hu/mikrocenzus2016