Írógép

Szívesen dolgoznál egy LMBT emberek jogaiért küzdő civilszervezetnek? Most induló projektjeinkhez keresünk projektmunkatársat.

Szivárványzászló

A Magyarországon működő LMBT szervezeteket összefogó ernyőszervezet, a Magyar LMBT Szövetség 2017-ben is egy olyan Magyarországért dolgozott, ahol szexuális irányultságát és nemi identitását mindenki szabadon vállalhatja, ahol mindenkit megillet az emberi jogok védelme, a törvény előtti egyenlőség és a hátrányos megkülönböztetéstől mentes élet.

Gyerekek

A Gyermekjogi Civil Koalíció tagjai szerint az örökbefogadásról szóló döntések meghozatala során a gyermek legfőbb érdekét az szolgálja legjobban, ha a hatóságok nem diszkriminálnak az örökbefogadó szülők között szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk alapján.

A nemzetközi intézmények (Európai Unió, ENSZ, Európa Tanács) interszex témában kiadott jelentései, állásfoglalásai és ajánlásai.

A képzés résztvevői

A Háttér Társaság négy önkéntese július elején részt vett a Magyar LMBT Szövetség és a palermói Arcigay Palermo rendezésében „United Colors” címmel tartott, az LMBTQI menekültek integrációjával foglalkozó tréningen.

Igazságügyi Minisztérium

2013-as létrehozása óta tizedik alkalommal ülésezett 2017. június 30-án a Kormány által létrehozott Emberi Jogi Kerekasztal LMBT Emberek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoportja. A napirenden a UPR ajánlások, a gyermeket nevelő párok helyzete és a Budapest Pride voltak.